Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Werk aan de winkel wat privacy betreft

NOC*NSF21 dec. 2017

Met de nieuwe Europese regels voor privacybescherming, die vanaf mei 2018 gaan gelden, hebben ook sportverenigingen te maken. Om clubs te helpen zich daar goed op voor te bereiden zullen er in de komende maanden regelmatig artikelen en andere hulpmiddelen voor clubs gepubliceerd worden.

Enige tijd geleden werden clubs al met het artikel ‘Is jouw club al klaar voor de nieuwe privacywetgeving?’ opgeroepen om het onderwerp binnen het bestuur op de agenda te zetten. Vanaf vandaag zullen we een serie artikelen, geschreven door juristen van CMS, op sport.nl/voorclubs plaatsen, waarbij telkens op andere aspecten nader wordt ingegaan.

Privacy

In het eerste artikel, ‘Privacy, wat is dat?’ staat het begrip privacy centraal en worden een groot aantal juridische termen verklaard. Het artikel kun je hier downloaden.

Stappenplan

In januari zal er ook een stappenplan online verschijnen, waarmee sportverenigingen ondersteund worden in alle te doorlopen stappen om te kunnen voldoen aan de vanaf mei 2018 geldende regels voor privacy.


NOC*NSF 21 dec. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: