Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Word een betere clubbestuurder met workshop ‘4 inzichten voor bestuurders’

NOC*NSF26 okt. 2017

Het besturen van een sportvereniging is lang niet altijd makkelijk. Je wil gestelde doelen bereiken en daar hulp bij krijgen van andere vrijwilligers op de club. Maar je wil dat wel op een positieve manier bewerkstelligen, in een sfeer van samenwerking en positiviteit. Hoe doe je dat? Hoe kun je de mensen om je heen op een goede manier betrekken? En hoe verdeel je de taken en houd je iedereen gemotiveerd? De workshop ‘4 inzichten voor bestuurders’ van de Academie voor Sportkader helpt je antwoord te geven op deze vragen en zo te groeien in je rol als bestuurder.

Die doelen heb je als bestuurder gesteld op veel verschillende terreinen. Je werkt hard om dit voor elkaar te krijgen, maar onderweg kom je dilemma’s tegen die je uit koers kunnen brengen. Om die situaties de baas te zijn en ondanks onverwachte obstakels de juiste koers te behouden, kun je best wat steun gebruiken. Aan de hand van de vier inzichten kun je veel uitdagingen aan en groeien in je rol.

De vier inzichten

Samen doen

Meenemen

Eigenaarschap

Support

Word je je eenmaal bewust van de samenhang van deze inzichten, dan heb je de mogelijkheid om je tijd efficiënter in te zetten en daarmee te zorgen voor een betere en sterkere vereniging. Met de workshop ‘4 inzichten voor bestuurders’ krijg je een aantal handvatten om met je medebestuurders aan de slag te gaan en een sfeer op de club te creëren waar iedereen met plezier kan sporten en zich optimaal kan ontwikkelen.

Interactie

De kracht van de workshop zit in de interactie tussen de verschillende verenigingsbestuurders. Het leren van elkaar en het uitwisselen van ervaringen is erg leerzaam. Herkenbare en dagelijkse situaties komen aan bod, zoals een medebestuurder die zijn afspraken niet nakomt tot het niet uit handen dúrven geven van taken terwijl hijzelf overloopt. Herken je dit? Dan is deze workshop dé kans voor jou om onder deskundige begeleiding relevante praktijkcases te behandelen.

Door wie?

Deskundige trainers van de eigen sportbond en de Academie voor Sportkader verzorgen de workshops. Zij hebben ervaring met de uitdagingen waar bestuurders van jouw vereniging voor staan. Voor deze workshop zijn minimaal 3 bestuurders per vereniging uitgenodigd. Het maximaal aantal verenigingen per workshop is 5 zodat er volop interactie mogelijk is. De workshops hebben een duur van 2,5 uur en vinden plaats door het hele land, meestal in de avond.

Geïnteresseerd?


Neem contact op met jouw sportbond of met de Academie voor Sportkader via opleidingen@nocnsf.nl.

Er zijn overigens meer concrete handvatten en hulpmiddelen en je te verbeteren als clubbestuurder. Je kunt er hier op Sport.nl/Voorclubs meer over lezen.


NOC*NSF 26 okt. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: