Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Omgaan met, voorkomen van blessures centraal op Symposium Sportblessurepreventie

NOC*NSF26 okt. 2017

Blessures kunnen een groot probleem vormen in sport in het algemeen. Ze kunnen een reden zijn voor verminderd plezier in het beoefenen van sport en kunnen er ook voor zorgen dat sporters bij een vereniging afhaken als lid. Voor sporters, maar ook voor bonden en sportclubs is het voorkomen van blessures dus een immer belangrijk en actueel thema. Goede blessurepreventie kan van grote waarde zijn en daarbij is kennisoverdracht weer essentieel. Redenen genoeg dus voor clubbestuurders en andere geïnteresseerden om op 2 november naar het Frans Ottenstadion in Amsterdam te komen voor het Symposium Sportblessurepreventie 2017.

In de loop der jaren is er steeds meer informatie beschikbaar gekomen over het voorkomen van en het omgaan met sportblessures. Zo heeft het Rode Kruis de EHBO-app waarmee je informatie kunt krijgen voor de behandeling van veel blessures en andere verwondingen. En er is de sportblessureadviseur op Sportzorg.nl. Daarmee kunnen vooral hardlopers en voetballers zelf aan de hand van klachten en kenmerken van de pijn een idee vormen over de aard van de kwetsuur en een eventuele remedie.

TennisReady

Voorkomen van blessures is natuurlijk beter. Daarom wordt door verscheidene partijen veel tijd en energie gestoken in goede voorlichting over voorbereiding op sporten, de warming-up en keuze van de juiste kleding en materiaal. De KNLTB ontwikkelde er zelfs een speciaal programma voor met informatie en oefeningen: KNLTB TennisReady, onder meer te gebruiken via de mobiele telefoon. De tool is het product van een samenwerking van de KNLTB, het AMC, het VUMC en Veiligheid.nl en komt ook uitvoerig aan de orde tijdens het Symposium Sportblessurepreventie.

Jan Ekstrand

Want daar komen dus veel specialisten en andere relevante partijen samen. Naast TennisReady, op het Symposium toegelicht door onder meer KNLTB-bondsarts Babette Pluim, komen thema’s aan de orde als ‘vallen is ook een sport’, voorkomen blessures in voetbal en specifiek hamstringblessures en ontwikkeling van blessurepreventiebeleid bij een sportbond. Hoofdspreker op het symposium is professor Jan Ekstrand, orthopedisch chirurg en vice-voorzitter van de medische commissie van de UEFA.

Aanmelden

Wil jij je kennis over blessurepreventie bijspijkeren en er je voordeel mee doen op jouw club? Of ben je gewoon geïnteresseerd in het onderwerp? Meld je dan aan voor het symposium!  Overigens is er ook veel informatie en ondersteuning beschikbaar voor een juiste handelwijze bij blessures en andere incidenten op de club. Daarvoor is onder meer de bijscholing ‘Omgaan met sportongevallen en blessures’ van de Academie voor Sportkader heel geschikt.


NOC*NSF 26 okt. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: