Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Team:Fit: Tien tips voor gezond(er) aanbod in je kantine!

NOC*NSF06 sep. 2017

In de zomerperiode is het bij veel sportclubs wat rustiger. Een uitgelezen moment dus om je eens te bezinnen op het aanbod in je sportkantine. Wil je net als veel andere clubs de stap naar een gezonder aanbod zetten? Dan sta je niet alleen! Veel clubs gingen je al voor, soms met vallen en opstaan. Het platform Team:Fit, de voormalige Gezonde Sportkantine, zette op basis van de vele praktijkvoorbeelden die daar werden gepubliceerd, onlangs tien belangrijke tips voor een gezondere sportkantine op een rij.

Kleine stapjes


Wil je met succes een gezonder aanbod op de kaart zetten, dan raden veel sportclubs aan niet te veel veranderingen tegelijkertijd door te voeren. Je kunt beter met één nieuw gezond product starten en daar extra veel aandacht aan geven dan tien dingen half doen. In de sportkantine worden veel broodjes verkocht, vaak op een wit bolletje. Maak eens een eerste stap door een broodje gezond aan te bieden op een bruin bolletje. Bied water en suikervrije ranja aan als

Informeer sporters en bezoekers

Denk er eens over na om voor sporters, ouders en kinderen een (vrijblijvende) informatieavond te organiseren. Daar kun je bijvoorbeeld een diëtiste voor uitnodigen, die kan vertellen over wat goede voeding is voor en na een training en rond wedstrijden en wat bijvoorbeeld gezonde traktaties zijn. Dat kan draagvlak creëren voor je gezondere aanbod. Betrek sporters en bezoekers ook bij beslissingen over het aanbod. Je kunt bijvoorbeeld eens een enquête houden om te vragen wat ze graag op de kaart zien.

Vergeet je vrijwilligers niet

Zorg ervoor dat je de vrijwilligers die in de kantine werken meeneemt in de veranderingen. Het is belangrijk dat zij zich allemaal betrokken voelen. Anders worden ze er onverwacht mee geconfronteerd en zijn ze minder gemotiveerd om zich te verdiepen in nieuwe recepten en producten.

Alle tips lezen? Ga naar het artikel op de website van Teamfit.nl.

Hygiënecode

Werken met voedingsmiddelen vraagt om de nodige zorgvuldigheid. In de horeca zijn deze regels en richtlijnen opgenomen in de hygiënecode. Omdat die regels net zo goed gelden voor sportkantines en goede naleving ervan lang niet altijd eenvoudig is, is er de online Regelhulp Hygiëne voor sportkantines.


NOC*NSF 06 sep. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: