Kleine stapjes
Wil je met succes een gezonder aanbod op de kaart zetten, dan raden veel sportclubs aan niet te veel veranderingen tegelijkertijd door te voeren. Je kunt beter met één nieuw gezond product starten en daar extra veel aandacht aan geven dan tien dingen half doen. In de sportkantine worden veel broodjes verkocht, vaak op een wit bolletje. Maak eens een eerste stap door een broodje gezond aan te bieden op een bruin bolletje. Bied water en suikervrije ranja aan als
Informeer sporters en bezoekers
Denk er eens over na om voor sporters, ouders en kinderen een (vrijblijvende) informatieavond te organiseren. Daar kun je bijvoorbeeld een diëtiste voor uitnodigen, die kan vertellen over wat goede voeding is voor en na een training en rond wedstrijden en wat bijvoorbeeld gezonde traktaties zijn. Dat kan draagvlak creëren voor je gezondere aanbod. Betrek sporters en bezoekers ook bij beslissingen over het aanbod. Je kunt bijvoorbeeld eens een enquête houden om te vragen wat ze graag op de kaart zien.
Vergeet je vrijwilligers niet
Zorg ervoor dat je de vrijwilligers die in de kantine werken meeneemt in de veranderingen. Het is belangrijk dat zij zich allemaal betrokken voelen. Anders worden ze er onverwacht mee geconfronteerd en zijn ze minder gemotiveerd om zich te verdiepen in nieuwe recepten en producten.
Alle tips lezen? Ga naar het artikel op de website van Teamfit.nl.
Hygiënecode
Werken met voedingsmiddelen vraagt om de nodige zorgvuldigheid. In de horeca zijn deze regels en richtlijnen opgenomen in de hygiënecode. Omdat die regels net zo goed gelden voor sportkantines en goede naleving ervan lang niet altijd eenvoudig is, is er de online Regelhulp Hygiëne voor sportkantines.