Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Open Manegedagen in laatste weekend Nationale Sportweek!

NOC*NSF10 aug. 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 september, in het laatste weekend van de Nationale Sportweek, organiseren de KNHS en de FNRS de Open Manegedagen. Ruim 120 FNRS-manegebedrijven en KNHS-verenigingen in heel Nederland openen dat weekend hun deuren voor het publiek en bieden proeflessen aan en andere activiteiten die te maken hebben met paardrijden.

Anky van Grunsven is ambassadeur van de Open Manegedagen. Ook haar kinderen leerden de beginselen van het paardrijden op een manege. ‘Ava Eden en Yannick Janssen hebben inmiddels een eigen pony, maar hebben allebei leren paardrijden op de manege,’ aldus Anky. ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen spelenderwijs handigheid en vertrouwen krijgen in de omgang met paarden.’

Sfeer proeven

De Open Manegedagen vormen één van de vele uitstekende voorbeelden van hoe je als club je voordeel kunt doen met evenementen die worden georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek. Voor liefhebbers van paarden is het immers dé gelegenheid om sfeer te komen proeven op een ruitersportcentrum in de buurt.

‘Het programma verschilt per bedrijf, maar als bezoeker kun je onder meer pony’s borstelen, ponyritjes maken, er zijn demonstraties van de lessen en allerlei leuke spelletjes,’ vertelt Annemarie Groenenberg namens de FNRS. ‘Bezoekers kunnen zo op laagdrempelige wijze kennis te maken met paarden en paardrijden.’ Bovendien maken alle bezoekers van de Open Manegedagen kans op een jaar lang gratis paardrijden op een FNRS-manege.

Wil je met jouw club zelf een activiteit organiseren tijdens de Nationale Sportweek? Lees op de website van de Sportweek wat je moet doen en ga aan de slag!


NOC*NSF 10 aug. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: