Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportdeelname daalt licht, maar jeugd blijft goed scoren

NOC*NSF28 jul. 2017

De sportdeelname in juni 2017 is ten opzichte van mei licht gedaald. De NOC*NSF Sportdeelname Index kwam in juni uit op 184 punten. Lager dan mei 2017, toen de index nog uitkwam op 206. Toch is 184 nog altijd hoger dan de index in juni een jaar geleden.

De index van 184 betekent in de praktijk dat 65 procent van de Nederlanders, circa 10 miljoen mensen, in de maand juni 2017 vier keer of vaker heeft gesport. In juni 2016 lag dit aandeel met 63 procent net iets lager. Overigens is de lichte terugloop ten opzichte van mei ook geen verrassing. De zomermaanden en zeker de vakantie vertonen elk jaar een verklaarbare dip. De jeugd (5-18 jaar) sport nog steeds veel in vergelijking met voorgaande jaren. De 81 procent in juni is weliswaar lager dan in mei (85 procent), maar tot nu toe is dit percentage in 2017 elke maand minimaal vijf procent hoger dan in dezelfde maand een jaar geleden.

De meest beoefende sport voor mannen is fitness, individueel (binnen) (17%). De top 5 van meest beoefende sporten bestaat bij mannen verder uit wandelsport (13%), voetbal (11%), wielrennen / toerfietsen (10%) en hardlopen / joggen (10%). Bij vrouwen is de top 5 fitness, individueel (binnen) (18%), wandelsport (17%),  zwemsport (14%), hardlopen/joggen (11%), en fitness, in een groep (8%).

Grootste stijger ten opzichte van een jaar geleden is zwemmen (+160.000). Wandelen (+130.000) en tennis (130.000) nemen de tweede en derde plek in.

Kijk voor meer informatie over de NOC*NSF Sportdeelname Index op www.nocnsf.nl/sportdeelnameindex.

 


NOC*NSF 28 jul. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: