Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Promoot sport en jouw club, doe mee aan de AH Sportactie!

NOC*NSF05 jul. 2017

Komende september, vanaf de Nationale Sportweek, houden Albert Heijn en de georganiseerde sport in samenwerking met NOC*NSF een unieke actie. Na een succesvolle pilot in de regio Utrecht vorig jaar, kunnen klanten nu landelijk gedurende drie weken sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen ze vervolgens tot 3 december vijf keer gratis sporten bij sportclubs die bij de actie zijn aangehaakt. Voor alle sportverenigingen ligt hier een mooie kans om de club te promoten!

De pilot van vorig jaar kon met recht een succes worden genoemd. Van de deelnemers aan de pilot is 70 procent lid geworden van een sportclub en 1 op de 5 mensen in de regio is structureel meer gaan sporten dan voorheen. "Zo’n 61 procent van de Nederlanders sport wekelijks en daarmee scoren we in vergelijking met veel andere landen erg hoog”, aldus Richard Kaper, hoofd Sportparticipatie van NOC*NSF. “Maar we zien tegelijk dat mensen stoppen met sporten, vaak omdat ze de sport die ze doen niet meer leuk vinden of ervoor kiezen hun tijd ergens anders aan te besteden. Desgevraagd wil een groot deel toch heel graag sporten.”

‘Voor iedereen toegankelijk’

Wouter Kolk, sportief directeur van Albert Heijn, is eveneens blij dat de actie nu landelijk wordt uitgerold: "Een actieve, gezonde levensstijl moet voor iedereen toegankelijk zijn. Vanuit de pilot hebben we samen met sportpartner NOC*NSF geleerd dat er een enorme vraag is om op laagdrempelige wijze kennis te maken met sport. Met de AH Sportactie willen we sporten toegankelijker maken door de drempel tot sport te verlagen en daarmee een actieve levensstijl te promoten."

Doe mee!

De landelijke actie, die loopt van 4 tot en met 24 september, is voor sportverenigingen een uitgelezen aanleiding om leden te werven. Heb je interesse om met jouw club mee te doen? Je kunt de Albert Heijn in jouw buurt benaderen voor het promoten en aanbieden van sport op jouw club.  Verder kun je je club aanmelden op www.clubprofiel.nl. Je clubprofiel wordt daardoor zichtbaar op www.sport.nl en vanaf september is je clubprofiel ook op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien. Houd bij aanmelding wel het KvK nummer van je sportclub bij de hand.

En nu al kun je via je clubprofiel je sportactiviteiten aanmelden voor de AH Sportactie en/of de Nationale Sportweek. Doe dit bij voorkeur vóór de zomervakantie. Vanaf begin september zijn je activiteiten ook te zien op de websites van de Nationale Sportweek en de site van de AH Sportactie, die dan up-to-date en toegankelijk is.


NOC*NSF 05 jul. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: