Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Het nieuwe aanbod ASK nu online

NOC*NSF26 jun. 2017

Trainers en coaches spelen een belangrijke rol binnen je club. Als zij goed zijn, draait alles net even beter. Hoe help je hen goed, of zelfs beter, te worden? Daarvoor is de Academie voor Sportkader (ASK) opgericht! Met scholingen en verenigingstrajecten ondersteunen zij de clubs.

Het aanbod van de ASK voor het seizoen 2017/2018 staat nu online. Zo kun je als club in de planning van het nieuwe seizoen ook bijtijds de ondersteuning van je kader regelen. Wil je weten wat de ASK voor jouw trainers en coaches kan doen? Er is een nieuwe brochure beschikbaar. Daarin wordt helder verteld wat de achtergrond van de ASK is en welke mogelijkheden voor ondersteuning er zijn.

Divers

De scholingen van de ASK richten zich niet alleen op trainers en coaches. Ook voor arbiters, bestuurders of ouders bieden zij opleidingen aan. Op deze manier krijgt iedereen die binnen jouw club meewerkt de mogelijkheid daarin ondersteuning te krijgen.

Een belangrijke basis voor trainers in de nieuwe planning is de scholing '4 inzichten over trainerschap'. Met deze scholing kun je jouw technisch kader de mogelijkheid bieden te groeien in hun rol als trainer/coach.  Joyce van Santen, kerndocent van deze scholing: "Het is een heel interactieve bijscholing, waarop ik heel vaak van de trainers hoor: ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’. Er worden veel praktische handvatten aangeboden, maar er zitten ook veel 'a-ha-momenten' in, waar de deelnemers mee aan de slag kunnen. En het mooie is, dat je ziet hoe ze in de scholing ook leren van elkaar. Juist door eens samen met trainers uit andere takken van sport hun kennis en ervaringen te delen. Super inspirerend!"

ASK

De ASK is sinds 2006 onderdeel van NOC*NSF en werd opgericht door sportbonden. Het is echter nog altijd een product van nauwe samenwerking tussen de sportkoepel en de bonden. ‘Voor elke sporter een competente trainer/ coach/instructeur en voor elke wedstrijd een competente scheidsrechter/jurylid, in een veilig sportklimaat gecreëerd door competente sportbestuurders.’ Die zin vat de ambitie van ASK treffend samen.


NOC*NSF 26 jun. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: