Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rotterdam host city Nationale Sportweek!

NOC*NSF19 mei 2017

Voor Rotterdam is het jaar 2017 er één van sportieve hoogtepunten. Na het grote kampioensfeest van Feyenoord is de stad in september hét epicentrum van de Nederlandse sport als zogenoemde ‘host city’ van de Nationale Sportweek, waarin sport en bewegen door het hele land worden gepromoot.

De Nationale Sportweek heeft dit jaar plaats van 9 tot en met 17 september. Met Rotterdam als centrum worden door heel Nederland activiteiten georganiseerd om sport in het algemeen, maar ook sportclubs, bonden, gemeenten en andere sport-gerelateerde organisaties te promoten. Bovendien staat op de laatste dagen van de week in Rotterdam het WK triatlon op het programma.

Ze openen hun deuren voor iedereen die zelf wil ervaren hoe het is om een bepaalde sport te beoefenen en hopen dan ook zo veel mogelijk deelnemers te trekken met toernooien, clinics, demonstraties en andere evenementen. Wie al lid is van een club, wordt ook vooral aangespoord geïnteresseerde niet-leden mee te nemen naar de vereniging.

Maatschappelijke thema’s

De Sportweek biedt ook een optimale gelegenheid om te benadrukken hoe groot de maatschappelijke betekenis van sport in onze samenleving kan zijn. Aanbieders van sport kunnen de verbinding zoeken met gemeenten en cultuur en bijvoorbeeld gaan ontdekken wat het betekent om een open club te zijn, met alle kansen die dat biedt. Om meerdere maatschappelijke thema’s aandacht te geven, hebben dagen tijdens de Sportweek elk hun eigen thema gekregen:

9 september:    Vrijwilligers

11 september:  Sportiviteit en respect

13 september:  Onderwijs en schoolsport

15 september:  Sport voor mensen met een beperking

17 september:  Sport en bewegen

‘Blij en trots’

Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling van NOC*NSF, is blij met Rotterdam als host city: “NOC*NSF werkt op het gebied van sportstimulering al jaren nauw samen met Rotterdam. We zijn dan ook blij dat de stad dit jaar als host city van de Nationale Sportweek fungeert en allerlei sportactiviteiten organiseert.”

Wethouder sport van Rotterdam Adriaan Visser deelt het enthousiasme van NOC*NSF. “Voor veel Rotterdammers is sporten en bewegen een onderdeel van hun leven. Sport is op de eerste plaats goed voor de gezondheid, maar sport is nog veel meer. Het is ook een belangrijke economische stimulans en het maakt Rotterdam vitaler en levendiger; mensen ontmoeten elkaar door sport. We zijn dan ook blij en trots dat we in september de host city van de Nationale Sportweek zijn.”

Meedoen

Sport is er voor iedereen, van fanatiekelingen tot recreanten, van geboren Nederlanders tot vluchtelingen en van valide sporters tot mensen met een beperking. Wil je meer informatie of wil je al aangeven dat je actief meedoet met de Sportweek? Kijk dan direct op de website van de Nationale Sportweek!

De Nationale Sportweek valt overigens niet toevallig samen met de Europese Week van de Sport, een initiatief van de Europese Commissie. Ook het doel van deze Europese week is om sporten en lichaamsbeweging te bevorderen. Daarvoor worden tal van activiteiten georganiseerd. In Nederland is dat de Nationale Sportweek.


NOC*NSF 19 mei 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: