Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hartstichting start nieuwe campagne rookvrije sportclub: ‘zien roken, doet roken’

NOC*NSF11 mei 2017

Steeds meer sportclubs besteden aandacht aan het rookvrij maken van de accommodatie of in ieder geval roken op en om de velden terug dringen. De Hartstichting zet zich bovendien actief in om sportcomplexen rookvrij te maken. Vooral ook omdat op sportverenigingen veel jeugd komt en rokende volwassenen niet bepaald het goede voorbeeld geven. Begin mei startte daarom vanuit de Hartstichting de campagne ‘Zien roken doet roken, maak jouw sportvereniging rookvrij’.

De campagne omvat landelijke tv en social media. Daarmee wijst de Hartstichting op het kopieergedrag van kinderen in combinatie met roken. Vooral van personen tegen wie kinderen opkijken, zoals voetballers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, nemen kinderen bepaalde zaken over. Ze kijken tegen hen op, de sterren hebben een voorbeeldfunctie.

De bewustwordingscampagne die onlangs is gestart, moet volwassenen op de club doen beseffen dat ook zij een voorbeeldfunctie vervullen richting kinderen en dat roken in dat opzicht een negatief effect kan hebben. Want: ‘zien roken, doet roken’, is de opvatting van de Hartstichting. Bij voetbal- en handbalclub OBW in Zevenaar geloven ze daar ook in. Vandaar dat de club recent begonnen is met een rookvrije zaterdagochtend.

Stappenplan

Maar wat nu als je het initiatief van de Hartstichting en OBW onderschrijft en je eigen club ook rookvrij wil maken? Waar begin je dan? Verenigingen die aan de slag willen om hun sportaccommodatie rookvrij te maken, kunnen op de website van de Hartstichting een gratis stappenplan aanvragen. Zij ontvangen hiermee tips en promotiematerialen om roken op de club actief te ontmoedigen.


NOC*NSF 11 mei 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: