Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportdeelname toont lichte daling, maar boekt record voor maand februari

NOC*NSF07 apr. 2017

De sportdeelname-index voor februari van dit jaar, toont een lichte daling ten opzichte van januari. Waar het indexcijfer in januari nog 168 was, kwam het een maand later neer op 161. Feitelijk betekent het dat in februari 63 procent van de bevolking tussen de 5 en de 80 jaar minimaal vier keer aan sport deed. Dat is een record voor de maand februari sinds de start van de meting in 2013 en een stijging van vier procent in vergelijking met februari 2016.  

Ook het percentage sporters in de leeftijd van 5 tot 18 jaar is ten opzichte van een jaar eerder gestegen, en wel met negen procent (80 procent in februari 2017 ten opzichte van 71 procent in 2016). Dat betekent dat circa 2,2 miljoen jongeren de afgelopen maand vier keer of vaker hebben gesport.

Over de laatste twee maanden bezien is dus sprake van een duidelijke stijging, zowel ten opzichte van de laatste maanden van 2016 als in vergelijking met de maanden januari en februari van een jaar eerder. De verklaring voor de stijging in de afgelopen maanden kan deels het feit zijn dat enige tijd geleden zo’n 47 procent van de Nederlanders aangaf als goed voornemen voor 2017 te hebben om meer te gaan sporten.  

De stijging van vier procent in februari ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder kwam voornamelijk tot stand door drie specifieke sporten: wandelen, tennis en dansen.  Er zijn circa 324.000 meer mensen gaan wandelen en het aantal tennissers en dansers steeg met respectievelijk 138.000 en 165.000.

Benieuwd naar meer cijfers? Lees de volledige rapportage over de maand februari 2017.


NOC*NSF 07 apr. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: