Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Meer sportplezier door gezonde leefstijl!

NOC*NSF26 apr. 2017

Als trainer ga je uit van het talent en de interesses van je sporters. Je zet ze in hun kracht en laat ze plezier en succes ervaren in de sport. Zo lever je een bijdrage aan de ontwikkeling, gezondheid en blijvende sportdeelname van het kind.

Diëten zorgen er voor dat je snel afvalt, maar het kan ook ten koste gaan van een gezonde voeding en van je spieren. Ook kan het leiden tot minder energie, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het is dus belangrijk om niet te focussen op afvallen, maar ook op het hebben van een gezonde leefstijl.

Als trainer bij een sportvereniging kun je hier een grote stimulerende rol in spelen. De scholing  ‘Trainen en coachen van jeugd gericht op een gezonde leefstijl’ geeft handvatten om kinderen op jonge leeftijd al bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Dit zorgt voor een betere gezondheid op de langere termijn, waardoor jeugd actiever en vitaler is.

Wat kun je nadat je training gevolgd hebt?


Je kunt een belangrijke (voorbeeld)rol spelen in het stimuleren van een gezonde leefstijl bij de kinderen en jongeren die jij traint. Je bent je bewust van de motieven van de doelgroep bij het maken van keuzes voor voeding en bewegen.

Leerdoelen

  • Inzicht krijgen in, en visie ontwikkelen over, de verschillende aspecten van gezonde leefstijl in combinatie met sporten;
  • Inzicht krijgen in gedrag en gedragsontwikkeling van jonge mensen;
  • Vaardigheden beheersen om als trainer je sporters te adviseren en stimuleren op het gebied van gezonde leefstijl;
  • Trainingen kunnen afstemmen op behoeftes en mogelijkheden van al je sporters, waaronder diegene met (risico op) overgewicht.


De scholing wordt ondersteund door een e-learning module met een zelfscan, praktijkvoorbeelden, informatie en een tweetal praktijkopdrachten.

Interesse in de scholing? Kijk dan op de website van de Academie voor Sportkader of stuur een e-mail naar opleidingen@nocnsf.nl.


NOC*NSF 26 apr. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: