Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

DrinkWater-campagne in Harderwijk: “Iedere vereniging kan meedoen”

NOC*NSF14 apr. 2017

Team:Fit, voorheen de Gezonde Sportkantine, zet in op gezonder eten en drinken op Nederlandse sportverenigingen en promoot daarom met een aparte campagne ook water drinken bij de clubs. Want water drinken is leuk en lekker, zo wil de campagne benadrukken. In Harderwijk realiseerde de lokale overheid zich dat het vooral voor verenigingen zonder eigen kantine, lang niet makkelijk is een dergelijke campagne uit te dragen. Dus pakte men het in Harderwijk centraler aan. Met buurtsportcoach Pepijn Albers als spil werden Harderwijkse clubs bij elkaar gebracht om samen water drinken te promoten. Inmiddels doen zeven verenigingen mee.

Het plan om mee te doen aan de DrinkWater-campagne werd gepresenteerd tijdens het Sportplatform, een jaarlijkse bijeenkomst in Harderwijk waar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) een workshop gaf. “Daar waren meteen verenigingen die wel interesse hadden. Met hen zijn we in gesprek gegaan om te kijken hoe we hen konden helpen.”

 “Daarna is het een kwestie van gewoon doen”, stelt Pepijn, die de motor was achter de samenwerking van meerdere verenigingen met de gemeente. “Er doen inmiddels een stuk of zeven verenigingen mee. Zij zijn een commitment aangegaan, wat betekent dat ze er ook iets over hebben vastgelegd in hun beleid en dat ze het hebben gecommuniceerd naar hun leden. De DrinkWater-campagne gaat niet alleen over water drinken tijdens de wedstrijden, maar juist ook rondom trainingen. Daarom is het goed om ook de trainers erbij te betrekken.”

Benieuwd hoe water drinken precies gepromoot werd bij de verenigingen die in Harderwijk actief aan de slag wilden met gezonde voeding? En hoe een speciale kick-off bij elke aangesloten vereniging een geweldige start geeft aan de activiteiten omtrent water drinken? Lees dan het volledige artikel op de website van Team:Fit!


NOC*NSF 14 apr. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: