Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Bied asielzoekers vrijwilligerswerk, kom naar sessie Matchen op Vrijwilligerswerk

NOC*NSF13 apr. 2017

Asielzoekers en statushouders in Nederland zoals vluchtelingen zijn gebaat bij de nodige contacten en mogelijkheden om aan activiteiten in de samenleving deel te nemen. Dat draagt bij aan een goede start in een voor hen onbekende omgeving en aan hun positie in de maatschappij. Vrijwilligerswerk buiten de eigen opvanglocatie is in dat opzicht een uitstekende optie. En veel sportverenigingen kunnen een aantal extra vrijwilligers goed gebruiken! Je kunt dus jezelf een dienst bewijzen en tegelijkertijd een maatschappelijke bijdrage leveren. Weten hoe? Kom naar een bijeenkomst ‘Matchen op vrijwilligerswerk’!


Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) nodigt je samen met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) van harte uit voor één van vier bijeenkomsten ‘Matchen op vrijwilligerswerk’. Deze sessies zijn bedoeld voor professionals en andere functionarissen die het mogelijk maken dat asielzoekers en statushouders vrijwilligerswerk gaan doen buiten de opvanglocatie. Dat kan dus bijvoorbeeld gebeuren op de sportclub, zoals hier op Sport.nl/Voorclubs eerder aan de orde is geweest.

Als jij asielzoekers en statushouders een plek voor vrijwilligerswerk op jouw club wil bieden, kun je bij één van deze bijeenkomsten inspirerende verhalen van vluchtelingen opdoen, de spelregels leren over wat wel en niet kan op het terrein van vrijwilligerswerk door vluchtelingen en samen met andere partijen ervaringen delen en onderzoeken hoe je elkaar kunt versterken. Kies de sessie bij jou in de buurt in de lijst hieronder en meld je aan! De vier sessies worden ’s middags gehouden op nader te bepalen locaties en duren van 13.00 tot 17.00 uur.

  • 11 mei 2017 Regio Noord (provincies Groningen, Friesland, Drenthe)
  • 22 mei 2017 Regio Zuid (provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland)
  • 23 mei 2017 Regio Midden-Noord (provincies Noord-Holland, Flevoland, Overijssel)
  • 29 mei 2017 Regio Midden-Zuid (provincies Zuid Holland, Utrecht, Gelderland)

Deelnemers aan deze sessies zijn onder meer regiocoördinatoren van Divosa (vereniging leidinggevenden sociaal domein), medewerkers van vrijwilligerscentrales en medewerkers van het COA. Het wordt een inspirerende middag. Heb je je aangemeld, dan ontvang je later in april het volledige programma en de definitieve locaties.


NOC*NSF 13 apr. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: