Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Vrijwilligersvergoeding naast bijstandsuitkering verhoogd

NOC*NSF30 mrt. 2017

De maximale vergoeding voor vrijwilligers die het vrijwilligerswerk doen naast een bijstandsuitkering, wordt binnenkort verhoogd. Tot op heden kreeg iemand die als vrijwilliger aan de slag ging en het een bijstandsuitkering had, maximaal 95 euro per maand en op jaarbasis maximaal 764 euro. De staatssecretaris van Sociale Zaken streeft ernaar die bedragen vanaf 1 april op te trekken naar respectievelijk 150 en 1.500 euro.

Met limieten van 150 euro per maand en 1.500 euro per jaar wordt de maximale vergoeding voor elke vrijwilliger gelijk, waarbij natuurlijk nog steeds de algemene regels gelden voor het betalen van vergoedingen aan vrijwilligers.

De staatssecretaris toont zich in een brief aan de tweede kamer gevoelig voor de argumenten om de vergoeding voor bijstandsgerechtigden te verghogen zoals dat stond te lezen in de initiatiefnota ‘Vrijwilligers zijn kampioenen’ van juni 2016. Eén van de belangrijkste argumenten is het feit dat de beduidend lagere vergoeding voor mensen in de bijstand ten opzichte van andere vrijwilligers, niet bepaald motiveert om vrijwilligerswerk te gaan doen.


NOC*NSF 30 mrt. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: