Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Speciaal tennisaanbod krijgt 50-plussers de baan op

NOC*NSF20 mrt. 2017

De groep 50-plussers in onze maatschappij groeit en door de vergrijzing blijft dat nog wel even zo. Voor sportverenigingen kan dat lastig zijn, want de sportdeelname van deze groep (50-65) is relatief laag – 60 procent doet minimaal twaalf keer per jaar aan sport. Het biedt echter ook kansen. Sportaanbod speciaal afgestemd op de wensen en fysieke mogelijkheden van 50-plussers, kan de sportdeelname en dus ook het aantal leden bij clubs in deze groep flink doen groeien. Bij LTC Heerenduinen wisten ze dat enige tijd geleden al.

En ook de KNLTB realiseerde zich enkele jaren geleden al dat inzet op het werven en langer behouden van leden in deze leeftijdscategorie, kan lonen. Te meer omdat tennis een sport is die, mits verantwoord beoefend, tot op hoge leeftijd gedaan kan worden. De tennisbond ontwikkelde ClubFit, een laagdrempelig programma voor ouderen om (opnieuw) kennis te maken met tennis. In de volgende video is te zien hoe LTC Heerenduinen dat in de praktijk bracht.

Wil jij je met jouw club meer richten op 50-plussers? Bekijk het daarvoor bestemde stappenplan en ga aan de slag. En wie specifiek geïnteresseerd is in ClubFit, kan daarover alles lezen op Centrecourt.nl, platform van de KNLTB voor clubbestuurders en tennistrainers.


NOC*NSF 20 mrt. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: