Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

iSpace Sports van Sportbedrijf Drachten wint Innovatieprijs

NOC*NSF09 mrt. 2017

Het project ‘iSpace Sports’ van Sportbedrijf Drachten heeft donderdag de eerste Innovatieprijs Sportaccommdaties in de wacht gesleept. De jury maakte de winnaar bekend tijdens de Dag van de Sportaccommodaties in Houten. Sportbedrijf Drachten ontvangt als onderdeel van de prijs een promotie-pakket om haar innovatie zo breed mogelijk te delen in het land. De Innovatieprijs Sportaccommodaties is een initiatief  van BSNC, VSG en NOC*NSF en is bedoeld om nieuwe  accommodatieconcepten in de sportsector te stimuleren.

iSpace Sports is een bewegingsruimte die aansluit bij het bewegen van nu en de toekomst. Het biedt voor iedereen plezier en uitdaging. De huidige jonge generatie is met gaming, Snapchat en Instagram eraan gewend dat alles gevisualiseerd is. Daarom transformeerde Sportbedrijf Drachten de ouderwetse donkere gymzaal naar een spectaculaire en moderne iSpace Sports. Een interactieve, intelligente en innovatieve bewegingsruimte. De Pulastic sportvloer creëert sfeer en beleving met oplichtende led-lijnen. Het projecteren van nieuwe vormen van sport en spel en het gebruik van digitale software en toestellen leidt bovendien tot nieuwe vormen van bewegen. Door de hulpmiddelen ontstaat een droomwereld waarin de gebruiker wordt uitgedaagd om te bewegen en zijn grenzen te verleggen.

Juryrapport

Volgens de jury, die unaniem koos voor iSpace Sports, viel de inzending van Sportbedrijf Drachten op door de slimme inzet van technologie en de gewaagde positieve beleving die het oneindige en flexibel gebruik van de vloer oproept. Daarnaast is de jury te spreken over de co-creatie die leidde tot het innovatieve concept.

Over de Innovatieprijs

De Innovatieprijs Sportaccommodaties is dit jaar voor het eerst uitgereikt. Naast het stimuleren van nieuwe concepten, willen de drie initiatiefnemers ook de focus versterken op innovaties bij het bedrijfsleven, opdrachtgevers én gebruikers. Er waren twaalf inzendingen voor de prijs. De adviescommissie maakte een eerste selectie met drie genomineerden: ‘iSpace Sports’ van Sportbedrijf Drachten, ‘ProNitro’ van DLF BV en ‘Skills Garden’ van Kragten. Het beoordelen van de inzendingen gebeurde aan de hand van de criteria in het reglement zoals originaliteit en creativiteit, de aanleiding voor de innovatie, praktische meerwaarde, promotie vakgebied en effectiviteit. Bovendien is belangrijk in hoeverre er daadwerkelijk sprake is van een concreet, gerealiseerd en duidelijk product, project of dienst.

Op zoek naar meer informatie over sportaccommodaties? Lees alles over dit thema hier op Sport.nl/Voorclubs.


NOC*NSF 09 mrt. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: