Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Duurzaamheidsregeling: subsidieplafond na 4 dagen bereikt

NOC*NSF06 jan. 2017

In de eerste week van het nieuwe jaar is maar weer eens gebleken hoeveel sportclubs zich bezighouden met verduurzaming van de accommodatie. Na de jaarwisseling konden voor dit jaar aanvragen worden ingediend op basis van de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS). Nu, vier dagen na het openstellen van de aanvraag, is met een totaal aantal van 500 aanvragen het plafond van 6 miljoen euro al bereikt.

Met de subsidieregeling worden energiebesparende maatregelen en gebruik van duurzame energie gestimuleerd. Eenvoudig gezegd maken de meest actieve clubs op het gebied van verduurzaming ook aanspraak op de meeste financiële steun. Op die manier kan de terugverdientijd van een investering als in ledverlichting, aanzienlijk worden verkort.

De aanvraag voor dit jaar mag nu dan al ‘vol zitten’, energiebesparing en verduurzaming op de club stopt niet na één jaar. Het vereist degelijk beleid en de juiste mentaliteit onder de leden. Gebruik het stappenplan verduurzamen sportaccommodaties en ga zelf aan de slag!


NOC*NSF 06 jan. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: