Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hoe gaan we het beheer en onderhoud regelen?

NOC*NSF26 jan. 2017

Hoe gaan we het regelen? Een vraag die steeds vaker gesteld wordt als het gaat om beheer en onderhoud van sportaccommodaties. Een vraag die gesteld wordt door zowel verenigingen als gemeenten. Een vraag die betrekking heeft op het samen onderhouden van sportparken maar ook op: wat te doen met het veld dat eigenlijk niet meer nodig is? Of: hoe zorgen we dat onze onderhoudsploeg goed onderhoud blijft bieden? Of: welke samenwerkingen zijn nuttig om duurzaam te beheren en hoe gaat dit dan?

 

Huis voor de Sport Limburg, Kragten bv en IKL hebben de handen ineengeslagen en gaan clubs en gemeenten de komende periode helpen met dit soort vragen.

Senior adviseur Sport en Bewegen bij Huis voor de Sport Limburg Christan Segers licht toe: "Soms kan het gaan om kleine oplossingen zoals het opleiden of bijscholen  van de onderhoudsploeg, het mobiliseren van de buurt om op een dag het hele park seizoen-klaar te maken of gezamenlijk met oplossingen te komen voor dat ene veld dat niet meer gebruikt wordt. Complexere oplossingen zijn het gezamenlijk  oppakken van onderhoud en beheer waarbij er bij voorbeeld een samenwerking wordt opgezet met gezondheidszorg of het UWV. Het kan ook gaan over de keuzes tussen gras en kunstgras, waarbij veel verenigingen er vanuit gaan dat kunstgras geen onderhoud nodig heeft."

Omdat steeds meer maatwerk nodig is en de vragen steeds complexer worden, organiseert Huis voor de Sport Limburg twee workshops ‘Beheer en Onderhoud van Sportaccommodaties’. In een interactieve sessie gaan deelnemers:

  • Leren: Wat zijn de ontwikkelingen omtrent beheer en onderhoud?
  • Delen: Welke oplossingen zijn er al, in Limburg en daarbuiten?
  • Aan de slag: Wat is de beste oplossing voor mijn eigen omgeving?

Lees ook de informatie over alles wat met de accommodatie van je club te maken heeft.

 


NOC*NSF 26 jan. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: