Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Aanvraag Sportimpuls 2017 is open!

NOC*NSF10 jan. 2017

Het is zover, de aanvraag Sportimpuls 2017 is open. De subsidieregeling, die financiële ondersteuning biedt aan lokale sport- en beweegaanbieders die meer mensen langdurig willen laten sporten en bewegen, is op maandag 9 januari gestart en sluit op tot 23 februari. Heeft jouw club ideeën om meer mensen in de buurt van de bank en aan het bewegen te krijgen? Kijk dan direct wat de Sportimpuls jou te bieden heeft!

De Sportimpuls is onderdeel van het programma Sport en Bewegen in de Buurt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Op de website van het programma is veel informatie en gereedschap voorhanden om te bepalen welke mogelijkheden er voor jouw club zijn om steun te krijgen via de Sportimpuls. Zo is er de menukaart Sportimpuls, waarop alle interventies te vinden zijn die je met behulp van subsidie zelf kunt organiseren. Verder wordt advies gegeven over hoe je, door samenwerking met lokale partijen, een project van de grond kan krijgen. Bovendien worden de verschillende onderdelen van de Sportimpuls onder de loep genoemd.

Onderdelen

De Sportimpuls bestaat immers uit meer dan alleen de ‘reguliere’ subsidieronde. Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten en de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht. Het totaal beschikbare geld is als volgt verdeeld:

Reguliere Sportimpuls: 1,9 miljoen euro

Jeugd in lage inkomensbuurten: 4,4 miljoen euro

Kinderen Sportief op gewicht: 1,8 miljoen euro

Er kan minimaal € 10.000,- en maximaal €80.000,- (inclusief BTW) voor een interventie aangevraagd worden. Bij goedkeuring bepaalt de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw) de exacte hoogte van de subsidie.

Ben je benieuwd wat, buiten Sport en Bewegen in de Buurt, in het algemeen de subsidiemogelijkheden zijn? Raadpleeg dan vooral de Sportsubsidiewijzer van NOC*NSF. Daarmee vind je alle sportgerelateerde subsidiemogelijkheden in de Europese Unie.


NOC*NSF 10 jan. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: