Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Inzicht in belevingswereld 6-12 jarigen, cursus voor trainers en coaches

NOC*NSF28 okt. 2016

Kinderen van 6 tot 12 jaar zitten in een belangrijke fase in hun ontwikkeling. Ze worden zich bewust van hun kwaliteiten, dingen waar ze minder goed in zijn en leren ook zich te verhouden tot anderen in hun omgeving. Ze ontwikkelen bovendien een eerste zelfbeeld en hebben wellicht al ambities. Voldoende zelfvertrouwen is daarbij essentieel en de sportclub is bij uitstek een geschikte plek om dat te ontwikkelen. Willen trainers/coaches op jouw club niet alleen een bijdrage leveren aan de sportieve, maar ook aan de persoonlijk ontwikkeling van jonge sporters? Wijs ze dan op de bijscholing ‘themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen’.

De bijscholing sluit perfect aan bij het idee dat de sportclub niet alleen een plek moet zijn om te bewegen, maar ook een veilige, sociale en prettige omgeving moet zijn om zorgeloos plezier aan sport te beleven, zoals ook wordt beoogd met het actieplan ‘Samen naar een veiliger sportklimaat’. De taekwondobond en ook een groot aantal taekwondoverenigingen hechten hier veel waarde aan en enkele taekwondoclubs hebben zich dan ook al ingeschreven voor de bijscholing ‘themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen’.

Taekwondoverenigingen

Taekwondovereniging Abdel-kwan uit Rotterdam deed de bijscholing zelfs al voor de zomer. De club draagt vanuit Rotterdam Sportsupport het predicaat Sportplus en heeft daarmee ook een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan andere sociale domeinen als zorg, onderwijs en re-integratie. Alle trainers en een aantal vrijwilligers van Abdel-kwan volgden de bijscholing en waren heel enthousiast. Met praktische oefeningen en aansprekende voorbeelden en een interactieve opzet van de gehele cursus kregen de deelnemers op toegankelijke wijze inzicht in de belevingswereld van kinderen en de manier waarop zij informatie en ‘instructies’ tot zich nemen. “Allesbehalve saai” en “erg leerzaam” waren veelgehoorde commentaren van de mensen van Abdel-kwan. Dit najaar doen ook YSK Taekwondo Voorne-Putten, Taekwondo Papendrecht en Martial Arts Rotterdam de bijscholing om de jeugd van 6 tot 12 beter te kunnen begeleiden.

Inschrijven

Is ‘themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen’ ook iets voor mensen van jouw club?  De (bij)scholing is bedoeld voor iedereen die aantoonbare ervaring heeft met het zelfstandig geven van lessen en trainingen aan sporters. Een diploma is niet vereist. Deze (bij)scholing wordt aangeboden op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond.

De cursus bestaat uit drie dagdelen en wordt vanaf nu tot de zomer van 2017 op vier momenten gegeven. Schrijf je in of lees meer over ‘themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen’.

Foto: Taekwondobond Nederland


NOC*NSF 28 okt. 2016

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: