Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Innovatieprijs Sportaccommodaties, aanmelden kan tot 30 november

NOC*NSF17 okt. 2016

Eerder dit jaar riepen de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en NOC*NSF samen de Innovatieprijs Sportaccommodaties in het leven. Intensief gebruik van velden en banen en het feit dat beheer en onderhoud steeds meer een taak van vereniging wordt in plaats van gemeenten, maken goede kennis en innovatie op dit gebied van cruciaal belang. De prijs is bedoeld als een extra uitdaging voor clubs, maar ook voor andere organisaties en personen om zelf het heft in handen te nemen en te blijven vernieuwen. Inzenden van een innovatief project kan tot 30 november

Kennis en innovatie zijn juist ook belangrijk omdat er in de meeste gevallen voor beheer van de accommodatie maar beperkt budget voorhanden is. Dan zijn clubs gebaat bij slimme, efficiënte, innoverende ideeën en voldoende kennis om de accommodatie in alle opzichten in topconditie te houden. “Kennis en innovatie zijn van het grootste belang om de kwaliteit van sportvoorzieningen op een hoog peil te houden of te brengen”, zegt Pleun Lok, voormalig voorzitter van de BSNC en voorman van de adviescommissie voor de prijs. Bovendien biedt de Innovatieprijs Sportaccommodaties een uitstekende gelegenheid om kennis op dit gebied met anderen te delen.

Twee categorieën

“Daarnaast streven we naar het versterken van de focus op innovatie bij het bedrijfsleven en opdrachtgevers, maar ook de gebruikers. Ook het uitdragen van samenwerking in de branche speelt een belangrijke rol”, benadrukt Lok. “We maken onderscheid tussen de twee categorieën voorzieningen én onderhoud, beheer en exploitatie. De innovatie kan een sportpark betreffen en specifieke onderdelen of producten. Denk daarbij aan een sportvloer, materialen, onderhoudsmaatregelen of een vernieuwend exploitatiemodel.”

De adviescommissie bestaat naast Lok uit Thom de Bont (BSNC), Ronald Huijser (VSG), Matthijs de Bruin (NOC*NSF), Bob Thomassen (Atletiekunie) en Leon van Leeuwen (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). “Behalve het beoordelen van de inzendingen, brengen we advies uit aan de jury en maken we een voorselectie van de genomineerden. Het beoordelen van de inzendingen gebeurt op basis van criteria als originaliteit en creativiteit, de aanleiding voor de innovatie, praktische meerwaarde, promotie vakgebied, effectiviteit én in hoeverre er sprake is van een concreet, gerealiseerd en duidelijk product, project of dienst. De jury selecteert op basis van het advies van de commissie drie tot vijf genomineerden.”

Wil jij jouw idee of project inschrijven voor Innovatieprijs Sportaccommodaties? Vul het aanmeldingsformulier op de website van de BSNC in en doe mee!


NOC*NSF 17 okt. 2016

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: