Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Discussie over gezondheidsrisico’s kunstgrasvelden

NOC*NSF07 okt. 2016

Afgelopen week zijn, met name naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Zembla, vragen gerezen over de gezondheidsrisico’s bij het sporten op bepaalde kunstgrasvelden. Van zo’n 2000 kunstvelden in Nederland, bestemd voor voetbal, korfbal en honk- en softbal, is momenteel niet geheel duidelijk of ze de gezondheid in gevaar kunnen brengen. Om de velden goed bespeelbaar te maken, zijn ze ingestrooid met korrels gemaakt van gerecycled rubber van autobanden. Dat rubber bevat stoffen die in bepaalde concentraties mogelijk kankerverwekkend zijn.

Om een goed beeld te krijgen van de gezondheidsrisico’s, wordt in de aflevering van Zembla door experts gepleit voor nader onderzoek. De KNVB geeft in een artikel op de eigen website meer uitleg over de velden en de korrels en heldert bovendien een aantal onduidelijkheden op.


NOC*NSF 07 okt. 2016

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: