Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Ruim 600 bezoekers worden wijzer op Congres sportief Verbinden

NOC*NSF28 sep. 2016

Op maandag 19 september was het zover. Het congres Sportief Verbinden bracht een keur aan mensen en partijen uit de sport samen om elkaar van hun bezigheden op de hoogte te stellen en van elkaar te leren. Het congres had niet toevallig plaats tijdens de Nationale Sportweek in de Jaarbeurs in Utrecht, ‘Host City’ van de Sportweek. Meer dan 600 geïnteresseerden uit de sport, waaronder een groot aantal clubvertegenwoordigers, kwamen op het congres af. “En dat mag je een succes noemen”, zegt Marco Kooiman, projectleider bij NOC*NSF.

Sprekers

Zo werd door Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer samen met Erik Lenselink van NOC*NSF ingegaan op het vraagstuk ‘hoe blijven jongeren sporten?’ Daarbij kwam onder meer de app Gympie aan de orde, waarmee kinderen worden gestimuleerd en uitgedaagd om meer te sporten en bewegen. Verder werd het nieuwe online programma Sport Swap gepresenteerd van DJ Anoûl Hendriks, die sinds kort de eerste NOC*NSF Sportvlogger is, deelde Frank van Eekeren enkele interessante inzichten voor sportverenigingen in De WaardeNvolle Sportvereniging en behandelde schrijver Ernst van der Kwast het thema in- en uitsluiting in de sport aan de hand van een persoonlijke ervaring. Bovendien was rolstoeltennislegende Esther Vergeer, assistent-Chef de Missión tijdens de Paralympische Spelen, met jetlag en al terug uit Rio om als vertegenwoordiger van het Paralympisch team een ‘welkom thuis’ in ontvangst te nemen. Dit alles werd verbaal begeleid door dagvoorzitter, journalist en voormalig wielrenster Marijn de Vries.

Sessies

Daarna was het tijd voor verscheidene inspiratie- en break-out-sessies. Daarin werden op heel praktische en aansprekende wijze verschillende onderwerpen in kleinere groepen nader belicht. Zo legde Jan-Willem van der Roest van het Mulier Instituut het belang van flexibele sportverenigingen uit, werd toegankelijk verklaard hoe je de communicatie van je club versterkt door goede persberichten te schrijven en deed gastvrijheidstrainer Etienne van der Hoeff uit de doeken hoe je je als club zo gastvrij mogelijk opstelt en daar de vruchten van kan plukken. En zo waren er nog veel meer sessies en initiatieven die op 20 september een podium kregen. Aansluitend was er natuurlijk ruime gelegenheid om onderling kennis te delen en te netwerken.

Wil je meer lezen en erachter komen waarom jij met jouw club de volgende keer ook present moet zijn op het Congres Sportief Verbinden? Op de speciale congrespagina op de website van VSU worden alle presentaties en onderwerpen nog eens benoemd en kun je de verschillende presentaties tevens downloaden in PDF. Op de Facebookpagina van VSU kun je bovendien een groot aantal foto’s van de geslaagde avond bekijken. Ook wordt in deze brochure dieper ingegaan op het thema in- en uitsluiten in de sport.


NOC*NSF 28 sep. 2016

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: