Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Duurzaamheidstour: Energie(k) besparen in de sport!

NOC*NSF01 sep. 2016

Ben je als sportclub verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van jouw sportaccommodatie of betaal je de energierekening? Dan weet je dat sportaccommodaties veel energie verbruiken. En dat dit een stevige kostenpost is op de begroting. De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven gestart om sportaccommodaties te verduurzamen. Gemeenten en sportverenigingen zijn op verschillende manieren aan de slag met energiebesparing en duurzame energie voor sport(accommodaties).

NOC*NSF organiseert samen met VSG, VNG, RVO, Kenniscentrum Infomil, SWS, sportbonden en lokale/regionale sportorganisaties dit jaar vanaf mei tot en met het november regionale bijeenkomsten onder de noemer: ‘Duurzaamheidstour: Energie(k) besparen in de sport!’. De bijeenkomsten richten zich, mede aan de hand van inspirerende voorbeelden, op het belang en de kansen van het verduurzamen van sportaccommodaties, mogelijke maatregelen en processtappen, financieringsmogelijkheden en relevante wet- en regelgeving. Tijdens een bijeenkomst bij jouw in de buurt ontvang je concrete tips, handreikingen en instrumenten om daadwerkelijk voor zowel de korte als lange termijn (verder) aan de slag te gaan met het verduurzamen van jouw sportaccommodatie.

De bijeenkomsten bestaan uit een middagdeel voor gemeenten en een avonddeel voor sportclubs en verenigingsondersteuners. Meer informatie over het middagdeel leest u hier.

Avondprogramma voor sportclubs en verenigingsondersteuners

18.30 Ontvangst met een broodje

19.00 Bijeenkomst

  • Kansen voor sportclubs
  • Stappenplan ‘verduurzaming sportaccommodatie’
  • Subsidies en alternatieve financiering
  • Wet- en regelgeving en het Ondernemingsdossier
  • Praktijkervaringen en tips

21.00 Netwerkborrel

Locatie en data

Datum Plaats Locatie
1 september Bilthoven Hockeyvereniging SCHC
5 september Alkmaar Sportcomplex de Meent
7 september Groningen Noordlease Stadion (voorheen Euroborg)
12 september Rotterdam Excelsior
15 september Almelo Heracles Almelo
21 september Heerlen A gene Bek
3 oktober Venlo Hockeyclub Blerick
13 oktober Amsterdam Geannuleerd
31 oktober Zwolle Hockeyclub Zwolle
22 november Eindhoven Hockeyclub Oranje Rood

Aanmelden

Je kunt je hier gratis inschrijven voor de bijeenkomst. Op het inschrijfformulier staan de locatie en datum aangeven en of je met één of twee personen komt. Uiterlijk een week voor de sessie ontvang je meer informatie over onder andere de precieze locatie.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Matthijs de Bruin van NOC*NSF, matthijs.debruin@nocnsf.nl


NOC*NSF 01 sep. 2016

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: