Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rio naar het clubhuis halen

NOC*NSF15 jul. 2016

Misschien is in jouw stad of dorp de schoolvakantie al begonnen. Betekent dat een rustige periode voor je sportclub, of probeer je met leuke activiteiten de sportzomer levendig door te brengen? Hockeyclub Overbetuwe doet het laatste en haalt de Olympische Spelen via een groot scherm naar het nieuwe clubhuis dat speciaal daarvoor in Rio-sferen wordt gebracht. Wie weet ook iets voor jouw club?

Afgekeken van het voetbal

HCOB (opgericht in 2007) heeft sinds het najaar van 2015 een prachtig nieuw clubhuis dat mede door de leden is gebouwd. “We zijn een jonge club”, vertelt voorzitter Robert Jan Kwaak. “We zijn erg blij met het nieuwe clubhuis. Tot oktober vorig jaar hebben we eigenlijk altijd in een soort bouwkeet gebivakkeerd. Na de opening zijn we meteen gaan nadenken over hoe we de faciliteiten goed kunnen benutten. Niet alleen voor de zomer, maar ook bijvoorbeeld voor zondagen, zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om onze leden buiten de wedstrijden om te betrekken. Toen ontstond het idee om de Olympische Spelen naar het clubhuis te halen, een beetje afgekeken van het voetbal”, licht Robert Jan toe.

Clubhuis goed benutten

Het idee: HCOB opent tijdens de Sportzomer van 16 tot en met 19 augustus haar deuren om tijdens de Olympische Spelen in Rio samen met de leden op een groot scherm naar de halve finales en finales van de Nederlandse hockeyteams te kijken. “Als Nederland zo ver komt natuurlijk, maar dat is vaak wel het geval”, lacht Robert Jan. “En anders zijn er genoeg mensen die alsnog willen kijken, hoewel het mét Nederland in de finale of halve finale pas echt volle bak wordt.” Het clubhuis wordt in Rio-sferen gedoopt en onder het genot van een hapje en een drankje wordt naar de wedstrijden gekeken. Tussendoor kan op de velden een balletje worden geslagen. Voornaamste doel is de leden een leuke, gezellige avond bij hun club te bezorgen en het clubhuis goed te benutten.

Actieve activiteitencommissie

Veel is er niet voor nodig, vindt Robert Jan. “We hebben een hele actieve activiteitencommissie, dat helpt natuurlijk. De faciliteiten zijn er ook, er is een mooi nieuw clubhuis waar al een groot scherm hangt. De activiteitencommissie heeft een ruimte met spullen voor feesten en partijen. We hadden pas nog een Rio-thema voor een jeugdactiviteit, dus wat dat betreft zit het ook goed. We hoeven het clubhuis in feite alleen open te stellen en er ruchtbaarheid aan te geven. Natuurlijk moet iemand het initiatief nemen om het te promoten, en hebben we vrijwilligers achter de bar nodig. Wat promotie betreft helpt het dat we twee weken terug nog een hele succesvolle activiteit hebben georganiseerd. Toen was het afgeladen vol, en als mensen het gezellig hebben, willen ze vanzelf weer terug komen. Daarnaast brengen we het onder de aandacht via onze goed functionerende hockey-app. En wat nog altijd goed werkt is om mensen persoonlijk op de hoogte te stellen via de teams.”

Iets voor jouw sportclub?

Ook iets met jouw sportclub organiseren in de Sportzomer? Het kan levendigheid brengen, misschien wel nieuwe leden en extra barinkomsten. Bekijk de voorbeelden en tips om je op weg te helpen.

Lees ook het artikel Zomerstop een gemiste kans?


NOC*NSF 15 jul. 2016

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: