Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sport.nl/voorclubs: het nieuwe platform voor clubbestuurders

NOC*NSF01 apr. 2016

Ik wil ‘iets’ doen met sportiviteit en respect, maar heb geen idee waar te beginnen. Een VOG bijvoorbeeld, hoe vraag ik die aan? Energie besparen, ook zoiets. Waar vind ik daar meer informatie over? Het is sowieso goed om me een keer te verdiepen in de subsidieregelingen. En in de wetten en regels die voor onze sportclub gelden. Maar waar moet ik beginnen? Het antwoord: www.sport.nl/voorclubs.

 

 

Tik ‘verenigingsondersteuning’ in als zoekterm in Google en je krijgt 38.400 resultaten. En dat is precies het probleem volgens Hein Veerman. Veerman houdt zich binnen NOC*NSF bezig met alles dat met sportclubs te maken heeft. “Online staat ontzettend veel informatie voor sportclubs. Probleem is dat het overal en nergens staat. Om het clubs makkelijker te maken is het goed als alles op een plek te vinden is.”

New kid on the block

En precies dat is wat onder andere de KNVB, KNLTB, KNHB, Atletiekunie en KNGU dachten. Zij lanceerden eerder al online platforms ter ondersteuning van hun sportclubs. Wat sport.nl/voorclubs onderscheidt zijn de sporttakoverstijgende thema’s die aan bod komen. Denk aan het verduurzamen van je accommodatie en wet- en regelgeving. Maar ook aan onderwerpen als de Nationale Sportweek en Veilig Sportklimaat. Informatie die nu op een plek te vinden is, in plaats van versnipperd over verschillende websites. Overigens is de site die nu online staat een eerste versie. De komende maanden wordt de site zowel qua inhoud als techniek verder uitgebreid.

Verbinden

Veerman ziet sport.nl/voorclubs vooral als een aanvulling op de al bestaande platforms van sportbonden. “Het idee is om op termijn artikelen uit te wisselen, en maatwerk te leveren. Bijvoorbeeld door artikelen sportspecifiek aan te bieden aan bonden. Als je elkaar zo kan helpen, waarom zou je het dan niet doen? Uiteindelijk gaat het erom dat sportclubs ermee geholpen zijn. Net als alle andere organisaties die bij sportclubs over de vloer komen. Sport.nl/voorclubs is ook een schakel tussen bond, sportclub, NOC*NSF en lokale ondersteuners.”

www.sport.nl/voorclubs is in samenwerking met Arko Sports Media tot stand gekomen.


NOC*NSF 01 apr. 2016

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: