Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Campagne Sport, Daar Geef Je Om op goede weg

NOC*NSF05 feb. 2016

In de zomer van 2014 werd het startschot gegeven voor de campagne Sport, Daar Geef Je Om, een gezamenlijk initiatief van NOC*NSF, de Eredivisie en de KNVB, gesteund door het Ministerie van VWS. De campagne is in het leven geroepen om geven en nalaten aan de sport te promoten. Dat is nog geenszins vanzelfsprekend, terwijl de sport een belangrijke positie in de Nederlandse maatschappij inneemt en het geld hard nodig heeft. Onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam in opdracht van NOC*NSF toont echter een bemoedigend beeld: de omvang van giften aan de sport in 2014 lagen maar liefst 51 procent hoger dan in 2013.

De campagne heeft hierbij zijn uitwerking niet gemist. Uit het onderzoek van de VU blijkt immers ook dat consumenten die de campagne kennen, vier keer zo vaak en twee keer zo veel geven als mensen die nog niks van de campagne hebben meegekregen.

Campagne voortgezet

Zeker nu sponsorinkomsten in de sport blijven teruglopen, zijn sportverenigingen en dus ook tennisclubs in steeds grotere mate afhankelijk van andere inkomstenbronnen. Het is daarom goed dat de onderzoekscijfers een positieve trend weergeven, maar het aantal Nederlanders én gevers aan goede doelen dat onbekend is met de campagne, is nog veel te groot. Daarom wordt de campagne ook in 2016 voortgezet en gaat de VU door met onderzoek, om in december van dit jaar een eindrapport te overleggen.

Benieuwd wat er voor jouw tennisvereniging mogelijk is op dit gebied? Breng een bezoek aan www.sportdaargeefjeom.nl.


NOC*NSF 05 feb. 2016

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: