Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Ontvangst op de vereniging

Door NOC*NSF

Als je als sporter te gast bent bij een andere vereniging, ervaar je hoe prettig het is om gastvrij ontvangen te worden. De sporters vinden gemakkelijk de kleedkamer en treffen die schoon aan. Begeleiders of coaches maken kennis met elkaar, drinken een kopje koffie in de kantine en wisselen wat uit over de sporters.

Tips voor gastvrije ontvangst

  • Zorg dat er op je vereniging altijd vertegenwoordigers zijn om bezoekers gastvrij te ontvangen en wegwijs te maken, denk hierbij aan een bemande wedstrijdtafel. Niets is vervelender dan bij aankomst alles zelf uit te moeten zoeken. Bij ontvangst geef je je bezoekers alle informatie die nodig is:
  • Waar sporten ze straks en hoe komen ze daar?
  • Waar is hun kleedkamer?
  • Zijn er andere afspraken of formaliteiten rond de wedstrijd?
  • Als vereniging heb je misschien afspraken gemaakt over sportiviteit en respect. Hierop kun je bezoekers attenderen. Dit kan ook met een welkomstkaart of -brief. Een voorbeeld hiervan kun je hier downloaden.
  • Help eventuele problemen op een prettige manier op te lossen. Bijvoorbeeld als kleedkamers of sportlocaties niet tijdig beschikbaar zijn, sporters te laat komen, etc.

Geef het goede voorbeeld

Natuurlijk geven de vertegenwoordigers van je eigen club het goede voorbeeld als het gaat om sportief gedrag. Doet zich toch iets voor en komen er klachten? Sta dan open voor een gesprek, op een rustig moment op een rustige plek.

Gerelateerd

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: