Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Stap 3: Scan je omgeving

Door NOC*NSF

Jongeren vinden hun eigen vorm van sport op pleintjes of veldjes in hun buurt. Vraag je af hoe je als sportclub voor hen een passende ontmoetingsplek wilt zijn. Laat je inspireren door andere clubs.

Aandachtspunten

  1. Kijk wat er al gebeurt om jongeren te binden met sport: In de buurt, op scholen, bij andere clubs, door sportbonden, met de gemeente
  2. Gebruiken de initiatieven die passen binnen jouw club
  3. Bedenk met wie je zou willen samenwerken

Jongeren vinden hun eigen vorm van sport op pleintjes of veldjes in hun buurt. Vraag je af hoe je als sportclub voor hen een passende ontmoetingsplek wilt zijn. Laat je inspireren door andere clubs. Binden en behouden van jongeren voor sport is niet nieuw. Samen werken met (lokale) partners aan oplossingen wel. De grote jeugdsportbonden hebben sport specifieke informatie over uitstroommotieven en oplossingsrichtingen uitgewerkt.

Gemeentelijk sport- en/of gezondheidsbeleid (bijvoorbeeld JOGG) zet, met buurstsportcoaches, extra in op organiseren van een (her)oriƫntatie op sport voor jongeren. Lokaal jeugdbeleid gebruikt vaak sport als middel en zoekt clubs die hier iets in willen betekenen. Om meer jongeren te laten sporten organiseren scholen schoolsport, het liefst samen met lokale clubs.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: