Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

4 Inzichten bestuurders

Door NOC*NSF

Als bestuurder van een sportvereniging heb je allerlei ambities. Zo wil je bijvoorbeeld een bepaald prestatieniveau behalen of een milieubewuste vereniging zijn. Je werkt hard om dit voor elkaar te krijgen, maar onderweg kom je dilemma’s tegen die je uit koers kunnen brengen. Om jou als bestuurder hierin te ondersteunen zijn de 4 inzichten voor bestuurders ontwikkeld.

Deze inzichten dienen als geheugensteun om jou als bestuurder te laten groeien in jouw rol.

De 4 inzichten zijn:

  1. Samen doen
  2. Meenemen
  3. Eigenaarschap
  4. Support

We hebben deze 4 inzichten overzichtelijk gemaakt in het volgende filmpje.

 

Om de 4 inzichten nog beter inzichtelijk te maken en te laten zien hoe deze inzichten in de praktijk tot uiting kunnen komen, zijn er verschillende filmpjes en materialen gemaakt met bekende bestuurders zoals Toon Gerbrands. Deze materialen zijn te vinden op het sportplezier platform en voor bestuurders met name op deze pagina

Workshop 4 inzichten voor bestuurders

Hoe kun je als bestuur van een sportvereniging beter samenwerken? Hoe kun je de mensen om je heen op een goede manier betrekken? En hoe verdeel je de taken en houd je iedereen gemotiveerd? De workshop ‘4 inzichten voor bestuurders’ helpt je antwoord te geven op deze vragen en zo te groeien in je rol als bestuurder.

De kracht van de workshop zit in de interactie tussen de verschillende verenigingsbestuurders. Het leren van elkaar en het uitwisselen van ervaringen is erg leerzaam. Herkenbare en dagelijkse situaties komen aan bod, zoals een medebestuurder die zijn afspraken niet nakomt tot het niet uit handen dúrven geven van taken terwijl hijzelf overloopt. Herken je dit? Dan is deze workshop dé kans voor jou om onder deskundige begeleiding relevante praktijkcases te behandelen.

De workshop wordt gegeven door deskundige trainers van de eigen sportbond of de Academie voor Sportkader (ASK). Zij hebben ervaring met de uitdagingen waar bestuurders van jouw vereniging voor staan. Voor deze workshop zijn minimaal 3 bestuurders per vereniging uitgenodigd. Het maximaal aantal verenigingen per workshop is 5 zodat er volop interactie mogelijk is. De workshops hebben een duur van 2,5 uur en vinden plaats door het hele land, meestal in de avond. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze workshop kun je contact opnemen met jouw sportbond of met de ASK via opleidingen@nocnsf.nl.

Gerelateerd

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: