Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Clubgebouw

Door NOC*NSF

Het clubgebouw vormt vaak het hart van de vereniging of - wanneer er andere organisaties ook in zijn gehuisvest - van meerdere organisaties. Meestal is naast de kleedruimten ook de gezonde kantine in het clubgebouw gevestigd. Een belangrijke ontmoetingsplek waar sporters na hun training samenkomen om een drankje met elkaar te doen. 

Daarnaast zijn er mogelijkheden om meer uit het clubgebouw te halen dan alleen de functie van sportkantine en kleedruimten. Wanneer er sprake is van een multifunctionele accommodatie, maken ook niet-leden gebruik van het clubgebouw. Behalve sportverenigingen zijn er dan ook andere organisaties, zoals een buitenschoolse opvang, een welzijnsorganisatie of ouderengroep en een fysiotherapiepraktijk, die er gebruik van maken. 

Ventileren

Frisse lucht is belangrijk voor onze gezondheid. Goed ventileren van sportaccommodaties zorgt voor een betere luchtkwaliteit en beperkt de verspreiding van virusdeeltjes, bijvoorbeeld van het coronavirus. Daarom heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de handreiking basistips voor ventileren gepubliceerd. Deze handreiking bevat vijf tips, onder andere voor gebouweigenaren en –beheerders, om op de juiste manier te ventileren. 

Vijf basistips

  1. Zet gevelroosters en klepramen open en houd ze schoon.
  2. Zet ramen op een kier.
  3. Zorg voor goed onderhoud en de juiste afstemming van mechanische ventilatie.
  4. Beperk het aantal mensen in een ruimte.
  5. Gebruik een CO2-meter als die in de ruimte aanwezig is.

Meer informatie: www.ventilerenzogedaan.nl

Binnen dit thema


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: