Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Bestuur & organisatie

Door Team sport Soest

Bestuurders van sportclubs en stichtingen zijn de mensen met visie en met heldere ideeën over waar de organisatie naartoe moet. Echter komt er bij het besturen van een sportvereniging in de praktijk ook veel kijken. Neem bijvoorbeeld wet- en regelgeving, het uitstippelen van het beleid van de sportvereniging of het veilig sportklimaat.

Beleidsplannen, begrotingen, investeringen, contracten, ze worden allemaal aan de bestuurstafel besproken en vastgesteld. En ook andere belangrijke thema’s als ledenwerving en ledenbehoud, financiën, accommodatie en veilig sportklimaat beginnen veelal bij de bestuurder. 

Dit alles moet gebeuren met bewaking van de visie voor de langere termijn én met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving. Dat zijn grote verantwoordelijkheden waarbij handvatten en praktische hulp goed van pas kunnen komen. Beleidsbepalers in de sport zijn daarvoor op deze pagina aan het goede adres. Want als je nieuwe wegen in wilt slaan of activiteiten wil ondernemen, waar begin je dan? En wat moet je weten om goed beslagen ten ijs te komen? Lees de praktische informatie, download de stappenplannen en ga zelf aan de slag.

Binnen dit thema

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: