Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Ga aan de slag met de vier V'S en ontvang €500,- vrij te besteden voor jouw sportclub!

Sportbedrijf Lelystad17 jul. 2024

We streven naar een sociaal veilige sport voor iedereen in onze gemeente. Dat doen we door samen met de sportclubs aan de slag te gaan met de basiseisen sociale veiligheid.

Door als club deze vier basiseisen in te voeren werk je aan een stevig fundament voor sociale veiligheid en voorkom je onnodig risico. Gemeente Lelystad en het Sportbedrijf helpen jou als sportclub bij het invoeren van de basiseisen. 

In navolging van de Sport Meet-Up op 11 juni, sturen we hierbij het stappenplan met als doel het creëren van sociaal veilige sportclubs. Hiermee kom je in aanmerking voor het vrij te besteden bedrag van €500,- voor jouw sportclub.  

Met de aanpak van de 4V’s leg je als club een goede basis zodat iedereen prettig en veilig kan sporten. De voortgang houden jullie zelf bij via de monitoringstool op Clubbase die is ontwikkeld door NOC*NSF. In de bijlage van deze e-mail vinden jullie een handleiding hoe de monitoringstool te gebruiken.  

Wanneer je als sportclub alle stappen hebt doorlopen en voldoet aan de 4 V’s van sociale veiligheid, ontvangt de club €500,-. Dit geld wordt beschikbaar gesteld vanuit het Sport- & Vitaliteitsakkoord Lelystad. Door het invullen van de monitoringstool wordt er gecontroleerd of jouw sportclub aan alle voorwaarden voldoet. 

Vanuit de kerngroep van het Sport- & Vitaliteitsakkoord Lelystad ontvang je als club een beschrijving over hoe de €500,- te ontvangen.  

Je kunt aanspraak maken op de € 500,- als jouw sportclub voldoet aan de volgende criteria: 

  • Jouw vereniging of stichting is gevestigd in Lelystad én
  • Jouw vereniging of stichting is aangesloten bij een bond die aangesloten is bij NOC*NSF én
  • Jouw vereniging of stichting staat ingeschreven van de Kamer van Koophandel onder vereniging of stichting.  

Ben je een commerciële sportaanbieder of voldoe je niet aan de voorwaarden zoals hierboven omschreven? Dan kun je helaas geen aanspraak maken op de € 500,-. Daarin volgen wij de lijn vanuit NOC*NSF die deze aanpak heeft gestart voor sportaanbieders aangesloten bij bonden die lid zijn van NOC*NSF. Echter willen wij ook deze sportaanbieders aanmoedigen om aan de slag te gaan met de vier V’s en kijken graag mee naar de mogelijkheden 

Meer informatie over de vier V'S is te lezen op onze Clubbase pagina.  

Wij wensen iedereen veel succes met het implementeren van de 4 V’s om zo bij te dragen aan een veilige en plezierige sportomgeving voor iedereen! 


Sportbedrijf Lelystad 17 jul. 2024

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: