Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

De Sportkantine

Door Sportbedrijf Lelystad

Sportkantines in de gemeente Lelystad zijn veelal in het beheer van sportverenigingen of exploitanten zoals Sportbedrijf Lelystad. Bij de exploitatie van een kantine moet er met veel zaken rekening worden gehouden, zoals bijvoorbeeld de drank- & horecawet. Daarnaast kunt u assortiment verbreden met gezonde producten waarmee het Sportbedrijf Lelystad in 2020 reeds mee gestart is meer gezondere keuzemogelijkheid te creëren voor alle klanten in de Inloper. Ook kunt u uw sportkantine verduurzamen. 

"De gezonde kantine is onderdeel van de basis opstelling"
Een gezonde leefstijl staat steeds meer centraal in ons leven. Sportverenigingen passen daarom het assortiment van de sportkantine aan door gezondere producten toe te voegen. Uit recent onderzoek van Markteffect blijkt dat de bezoekers van sportkantines daar ook behoefte aan hebben.

 

Team:Fit en JOGG

Team:Fit (een onderdeel van JOGG) zet zich in voor een gezondere sport. In samenwerking met het Sportbedrijf Lelystad en de GGD Flevoland maken we het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties samen met sportverenigingen en exploitanten van sportaccommodaties gezonder. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Bij sportevenementen gaan we voor een gezonder voedingsaanbod en gezondere sportsponsoring. Team:Fit werkt samen met o.a. verenigingen, gemeenten en sportbonden. Lees in deze brochure van Team:Fit hoe u uw sportkantine gezonder maakt. Lees in deze brochure van Team:Fit hoe u uw sportkantine gezonder maakt. 

Gezonde Sportkantine

Sinds dinsdag 20 september 2022 is de sportkantine van Mixed Hockeyclub Lelystad de eerste gezonde sportkantine van Lelystad! Een belangrijke eerste stap in Lelystad. Zo laten we zien dat een kantine van een sportclub ook een belangrijke bijdrage levert aan een gezonde sportomgeving. Op de dag van de gezonde leefstijl tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek werd, het eerste gezonde sportkantine-bord onthuld en het doel is dat zoveel mogelijk verenigingen met een eigen kantine volgen. Overigens kun je ook als vereniging zonder eigen accommodatie aandacht besteden aan gezond eten & drinken in de sportomgeving.

Drank- en horecawet gemeente Lelystad

Verenigingen die hun kantine in eigen beheer hebben moeten zich houden aan de wettelijke regels voor het schenken van alcoholhoudende drank. Deze regels staan in de drank-horecawet. Hieronder een aantal onderwerpen die hierin terugkomen: 

  • Vergunningsplicht;
  • Openingstijden;
  • Alcoholverstrekking aan jongeren;
  • Mogelijke leeftijdscontrole;
  • Schenktijden;
  • Geen bijeenkomsten van persoonlijke aard;
  • Geen sterke drank;
  • Aanwezigheidsplicht;
  • Bestuursreglement;
  • Geluids- & lichthinder.

Voor alle specifieke informatie rondom de drank- en horecawet in de gemeente Lelystad kunt hier meer informatie vinden.

Contact en ondersteuning

Indien u ondersteuning nodig heeft bij het introduceren van de gezonde sportkantine, kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuner van Sportbedrijf Lelystad. Die gaat dan samen met Team:Fit aan de slag bij uw vereniging. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de projectmedewerker van Sportservice Flevoland, Kenny Kersjes via k.kersjes@sportflevo.nl.

Hij kan dan samen met uw vereniging aan de slag om het aanbod qua gezonde producten te vergroten a.d.h.v. deze checklist.

Binnen dit thema


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: