Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Koningsspelen 2024

Door Sport in Deventer

Elk jaar vinden in april de Koningsspelen plaats, dit jaar op 26 april! Tijdens deze sportieve en gezellige dag, bieden diverse sportverenigingen sportclinics aan om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten.

Maar we richten ons niet alleen op de dag zelf. Na de Koningsspelen krijgen de kinderen een voucher, waarmee zij na de Koningsspelen proeftrainingen en lessen kunnen volgen op de sportverenigingen in Deventer. En dit jaar hebben we iets nieuws! We breiden we de promotie van het sport- en beweegaanbod verder uit. Want in 2024 worden de kinderen ook al voorafgaand aan de Koningsspelen geactiveerd om in beweging te komen.

Een mooie kans dus om eenvoudig kinderen naar jouw club te leiden door middel van het aanbieden van sportactiviteiten, niet alleen tijdens de Koningsspelen, maar ook vóór en ná deze gezellige en sportieve dag! 

Wat gaat er gebeuren? 

  1. Vóórafgaand aan de Koningsspelen: The King's Arena!

In aanloop naar de Koningsspelen lanceren we in samenwerking met NOC*NSF een online campagne "the King's Arena"op www.sportindeventer.nl Via dit innovatieve platform laten we de kinderen vast toeleven naar de Koningsspelen en brengen we al vóor de Koningsspelen het sportaanbod binnen de gemeente onder de aandacht. Zo stimuleren we hen extra om via www.sportindeventer.nl kennismakingsclinics/lessen/activiteiten te boeken. 

  1. De Koningsspelen op 26 april

Op 26 april vinden de Koningsspelen plaats. Kinderen doen met hun klasgenoten mee aan activiteiten op verschillende locaties in de stad. Zij maken samen kennis met het diverse sport- en beweegaanbod dat Deventer te bieden heeft.

Wil jouw club ook activiteiten aanbieden tijdens deze sportieve dag? Dat kan nog! Meld je direct aan via events@sportbedrijfdeventer.nl Er wordt dan contact met je opgenomen over de mogelijkheden. 

  1. Na de Koningsspelen: De “Cooling Down”

Tijdens de koningsspelen krijgen de kinderen een voucher mee en worden ze nóg een keer gestimuleerd om via www.sportindeventer.nl kennismakingsclinics/lessen/activiteiten te boeken bij jullie op de club. En zo kennis te maken met nog meer leuke activiteiten dan ze al op de Koningsspelen hebben gezien.

Zorg dus dat jouw aanbod erbij staat, want dan kunnen de kinderen het makkelijk zoeken, vinden en boeken!

Hoe doe jij mee??

Om als beweegaanbieder te profiteren van deze online campagne die de live-Koningsspelen ondersteunt, is niet veel nodig: 

Maak sportaanbod (kennismakingsclinics/lessen/activiteiten) aan voor www.sportindeventer.nl zodat (ouders van de) kinderen kunnen inschrijven. Doe je dat vóór 1 april (géén grap) dan vaar je al vanaf de “warming up” mee op de promotie en de campagne rondom de Koningsspelen 2024. 

Je kunt bestaande activiteiten van jouw club aanbieden of iets speciaals verzinnen, wat het beste past binnen jouw club en mogelijkheden. Belangrijk hierbij is je te realiseren dat het niet over de koningsspelen zelf hoeft te gaan en/of op 26 april (de dag van de Koningsspelen zelf) hoeft plaats te vinden. Juist niet op die dag, want dan zijn de kinderen al in beweging!
Het is de bedoeling de hele periode om de koningsspelen heen (vanaf 1 april tot en met juni 2024) te benutten.

Hoe maak je aanbod aan?

Aanbod aanmaken doe je via het clubprofiel van jouw club op Clubbase. Een praktisch stappenplan is opgenomen via deze link. 

Maar voor de snelle start, volg onderstaande de stappen zoals in onderstaande quick start

Lukt het niet? Of heb je vragen over het invoeren van gegevens via clubbase? Mail direct je vraag naar sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl. We helpen je dan graag verder.

Quick Start:  

STAP 1. Bedenk welke activiteiten je aan de jeugd wilt aanbieden en wanneer. Om het aanbod van jouw club op de Koningsspelenpagina te laten komen, dient het te worden gepland in de periode van 1 april t/m 20 juni 2024.
Je kunt er zelf voor kiezen of je dit bij een reguliere training laat plaatsvinden of hiervoor een apart moment voor organiseert.

TIP: Speel hierbij in op bijvoorbeeld de vakanties: de meivakantie sluit direct aan op de Koningsspelen. En hou rekening met schooltijden buiten de vakantieperiode. 

STAP 2. Om als vereniging jouw aanbod in the picture te zetten op de Koningsspelenpagina, dient er een clubprofiel worden aangemaakt.

Klik hier om een clubprofiel aan te maken. Het kan zijn dat uw sportvereniging al een profiel heeft. Indien dat het geval is, neemt u contact op met onderstaande contactpersonen. Zij kunnen een e-mailadres aan een bestaand profiel toevoegen. Wanneer je ingelogd bent in het clubprofiel bent, kun je 'mijn clubbase' sportaanbod invoeren.

Let bij het aanmaken van het aanbod op de volgende aandachtspunten: 

Bij het aanmaken van het sportaanbod kies je voor het platform 'Sport in Deventer' (zie het voorbeeld hieronder in de afbeelding):

Het sportaanbod van de vereniging kan worden gepland in de periode van 1 april t/m 30 juni 2024.
Maak gebruik van mooie en aantrekkelijke foto's en afbeeldingen bij het aanbod. Dat heeft een aantrekkende werking. 

Let op dat je bij de doelgroep "leerlingen" en "kinderen" aanvinkt. . Zie als voorbeeld de afbeelding hieronder. 

Als laatste kies je bij Publiceren voor de optie Koningsspelen 2024. 

Als je het aanbod met de aandachtspunten zoals hierboven hebt ingevoerd, vind je jouw sportaanbod op de activatiepagina voor de Koningsspelen 2024 op www.sportindeventer.nl/koningsspelen

LET OP: Het kan soms enkele minuten duren voor het aanbod gekoppeld is. Zie je het dus niet direct terug, probeer het dan na enkele minuten nog een keer. Blijft het niet zichtbaar, neem dan contact op.  

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: