Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Vanaf 1 april ook statiegeld op blikjes

NOC*NSF06 mrt. 2023

Op 1 april 2023 wordt statiegeld op blikjes ingevoerd. Net als bij kleine plastic flesjes is het statiegeld 15 cent. Ook verenigingen kunnen helpen bij het inzamelen van blikjes, en tegelijkertijd hun clubkas spekken. Om het makkelijk te maken, kunnen blikjes in dezelfde plastic zakken worden ingeleverd als de flesjes.

Sportverenigingen zijn niet verplicht om statiegeldblikjes en -flessen in te nemen. Ze kunnen zich wel aanmelden als innamepunt. Daarmee krijgen ze statiegeldvergoeding vanuit Statiegeld Nederland. Na aanmelding krijgen clubs een of meer gratis containers en speciale labels met een uniek klantnummer van Statiegeld Nederland. Bij hun groothandel kunnen de clubs speciale zakken met bijbehorende sluitstrips bestellen. Die groothandel haalt de volle zakken weer bij de club op. Statiegeld Nederland betaalt de sportverenigingen vervolgens de vergoeding uit nadat het aantal flesjes, en per 1 april

Statiegeldblikjes worden vanaf 1 april voorzien van een speciaal statiegeld logo. Oude blikjes zonder logo mogen ook na 1 april nog verkocht worden. Ze mogen ook ingeleverd worden in dezelfde plastic zak, maar voor oude blikjes zonder logo krijgt de vereniging geen statiegeldvergoeding.

Statiegeld Nederland heeft een communicatiepakket om clubleden te informeren over het inleveren van blikjes met statiegeld.

Heeft jouw sportvereniging nog geen gratis inzamelbak besteld, maar willen jullie nu beginnen met inzamelen? Aanmelden kan hier.

 


NOC*NSF 06 mrt. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: