Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Let op: 14 februari deadline voor opgave Sportaccommodatie van het Jaar

NOC*NSF10 feb. 2023

14 februari is de laatste dag waarop sportclubs hun accommodatie kunnen opgeven voor de verkiezing Sportaccommodatie van het Jaar 2023. De organisatie is dit jaar op zoek naar het beste initiatief op het gebied van duurzaamheid. De hoofdprijs is 3000 euro om de accommodatie verder te verduurzamen.

De verkiezing Sportaccommodatie van het Jaar is een initiatief van NOC*NSFKenniscentrum Sport & BewegenMulier Instituut en RVO. Deze verkiezing is bedoeld om sportverenigingen te inspireren om hun sportaccommodaties te verduurzamen. Want een duurzame sportsector maakt de sport toekomstbestendig. Aanmelden kan hier

Sportaccommodaties komen in aanmerking wanneer de verduurzaming al is gerealiseerd of op dit moment wordt gerealiseerd. De vereniging moet aangesloten zijn bij een sportbond die lid is van NOC*NSF. Accommodaties in eigendom van een vereniging komen in aanmerking, maar ook gemeentelijke sportaccommodaties waar een vereniging gebruik van maakt en openbare sportlocaties waar een vereniging gebruik van maakt, zoals een park, bos of strand.

Uit de inzendingen nomineert de jury vijf accommodaties. Genomineerde clubs krijgen op 9 maart bericht. Bij de vijf genomineerden wordt een video opgenomen. Op basis van deze video en een pitch op 10 mei kiest de vakjury een winnaar. De winnaar krijgt 3000 euro om de sportaccommodatie verder te verduurzamen. De overige genomineerden krijgen 1000 euro. De beoordelingscriteria zijn hier te vinden.  

Vorig jaar werd korfbal- en voetbalvereniging SDDL uit het Brabantse Demen uit 58 inzendingen als winnaar gekozen. Bij de bouw van de accommodatie is gebruik gemaakt van circulaire materialen, in zowel bouw als inrichting. De accommodatie is multifunctioneel inzetbaar en wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Bovendien heeft de club heeft een eigen groentetuin die ook de biodiversiteit stimuleert.  

Foto: Duurzamesportsector.nl

 


NOC*NSF 10 feb. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: