Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportcafé als WK-aftrap in Loo

NOC*NSF18 nov. 2022

De club van 25, Sportvereniging Loo en de club van 50, Sportclub Groessen, organiseren op vrijdag 18 november een sportcafé met het thema ‘WK aftrap’. Het evenement vindt plaats in Zalencentrum Berentsen in Loo. 

"Het sportcafé kwam op het juiste moment in verband met het WK", klinkt het bij Menno van ’t Hull (SC Groessen) en Peter Hermsen (SV Loo), organisatoren van het evenement. Menno: "Het was niet met opzet gepland, maar we hebben er wel meteen gebruik van gemaakt." Zoals de naam al weggeeft draait de avond om het WK en zal er over voetbal gesproken worden. Hiervoor hebben de sportclubs verschillende gasten uitgenodigd. Niemand minder dan Gertjan Verbeek, Nederlands voetbaltrainer, voetbalanalist en voormalig voetballer, Paul Bosvelt, Nederlands voetbaltrainer en voormalig profvoetballer, én Sander Westerveld, Nederlands voetbaltrainer en voormalig profkeeper, komen tijdens het sportcafé vertellen over hun persoonlijke ervaringen en verwachtingen over het WK. Bosvelt en Westerveld waren vroeger international en maakten allebei een EK mee.

Programma

Het programma van het sportcafé is net als een echte voetbalwedstrijd ingedeeld. De warming up, oftewel de inloop, begint vanaf 19:30 uur. Een halfuur later vindt de aftrap plaats en begint  de eerste helft. Gastheer Vidal Horjus gaat gedurende de avond het gesprek met de heren aan. Welke opstelling zouden zij doen? Komen we de poule door? Wie haalt de finale? "Het zijn drie heel verschillende gasten die langskomen. Dat maakt het extra mooi, je kunt vanuit verschillende invalshoeken het gesprek aangaan", aldus Peter Hermsen. De eerste helft, die 45 minuten duurt, wordt gevolgd door een korte ‘rust’. Na de pauze gaat de tweede helft van start, waarin vragen vanuit het publiek aan de gasten worden gesteld. "Na de tweede helft doen we de derde helft. Dat is natuurlijk gewoon een biertje", vertellen de mannen lachend.

Eerste editie

Het sportcafé is niet het eerste evenement dat de clubs samen organiseren. De twee clubs gingen regelmatig als uitje naar verschillende wedstrijden. Beide clubs kregen net geen bus vol en besloten voortaan samen te gaan. "Vanuit het samen bezoeken van die wedstrijden is het idee ontstaan om een keer iets te organiseren voor de leden van de verenigingen. De bedoeling was om zoiets om het jaar te organiseren. De eerste editie in Groessen, de tweede in Loo, enzovoort", vertelt Menno. Het eerste gezamenlijke  feest  met als gast wielrenner Gert Jacobs, werd nog vóór corona georganiseerd. Nadat dit eerste evenement goed werd ontvangen door de bezoekers, gingen de clubs praten over een vervolg. "Het is veel te lang geleden dat we iets georganiseerd hebben. Ik ben blij dat we dit hebben opgepakt nu het weer kan na corona”, vertelt Peter. De verenigingen hopen door middel van het sportcafé een gezellige avond voor iedereen uit de regio te organiseren. "Iedereen die de sportclubs een warm hart toedraagt is welkom’’, aldus de heren van de club van 25 en de club van 50.

WK aftrap

Iedereen die het sportcafé wil bijwonen is welkom op vrijdag 18 november vanaf 19:30 uur in Zalencentrum Berentsen in Loo. De entree is gratis.

Dit artikel verscheen eerder op duiven-post.nl.

Foto: Manouk Spraakman


NOC*NSF 18 nov. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: