Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Den Haag komt clubs tegemoet: vrijwilligers kunnen parkeervergunning aanvragen

NOC*NSF24 aug. 2022

Sportverenigingen in de gemeente Den Haag kunnen met een parkeervergunning voor sportverenigingen hun vrijwilligers laten parkeren in de buurt van de sportvereniging, zonder dat zij ter plekke hoeven te betalen.

Om voor een dergelijke tegemoetkoming in aanmerking te komen moet de sportvereniging zijn aangesloten bij een door het NOC*NSF erkende sportbond. En de sportvereniging moet met een huur- of koopovereenkomst kunnen aantonen dat de club structureel gebruikmaakt van een sportaccommodatie in een gebied met betaald parkeren in Den Haag.

Een kopie van het huur- of koopcontract is niet nodig wanneer de vereniging gebruikmaakt van een gemeentelijke sportaccommodatie in Den Haag of wanneer de accommodatie in eigendom is van de vereniging en het adres gelijk is aan het vestigingsadres bij de Kamer van Koophandel.

Hoe werkt het?

Met de parkeervergunning voor sportverenigingen heeft de club recht op een bepaald aantal parkeeruren per jaar (parkeertegoed). Sportverenigingen komen in aanmerking voor 1.000 uur per jaar, vermeerderd met 200 uur per 50 leden.

  • Bij 1 tot en met 50 leden: 200 extra uren.
  • Bij 51 tot en met 100 leden: 400 extra uren (totaal).
  • Bij 101 tot en met 150 leden: 600 extra uren (totaal), enzovoorts.

Gebruikers van de parkeervergunning moeten bij het parkeren aan- en afmelden. Dit werkt hetzelfde als bij de gewone parkeervergunning voor bezoekers.

Kosten

De eerste 1000 uur kosten de vereniging € 100 en € 50 voor iedere 200 uur daarboven. Kosten gelden per vergunningjaar (september tot en met augustus).

Heeft de club aan het eind van het vergunningjaar nog uren over? Als zij op tijd heeft betaald voor het nieuwe vergunningjaar, dan kunnen automatisch maximaal 200 overgebleven uren meegenomen worden naar de volgende periode.

Aanvraag

Aanvragen kan via deze link. Binnen acht weken na uw aanvraag ontvangt u bericht van de gemeente.


NOC*NSF 24 aug. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: