Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Zwerfvuilactie in Valkenswaard levert clubs geld op

NOC*NSF24 mrt. 2022

De gemeente Valkenswaard gaat de strijd aan met zwerfafval. Onder het motto ‘Word Zakkenvuller voor je sportclub’ start deze maand een grote opruimcampagne. Daarvoor zijn  alle Valkenswaardse sportverenigingen benaderd. De verenigingen kunnen geld verdienen door zwerfvuil te verzamelen en in te leveren.

Wethouder Theo Geldens: “In Valkenswaard vinden wij een groene, schone leefomgeving belangrijk. We hebben dan ook schoon genoeg van zwerfafval en vinden het niet normaal om bijvoorbeeld plastic flesjes, blikjes en andere verpakkingen, zomaar in de berm of in het bos te gooien. Een afvalbak zoeken, of afval mee naar huis nemen, is een kleine moeite. Zwerfvuil behoort tot de grootste maatschappelijke ergernissen. Bovendien is het schadelijk voor de natuur, mens en dier. We willen daarom samen met onze lokale sportclubs zwerfafval gaan opruimen. Als de clubs hun leden mobiliseren en samen de handen uit de mouwen steken, moet het lukken Valkenswaard zwerfafvalvrij te maken. Voor de clubs zit er een leuke beloning aan vast: voor elke ingeleverde volle afvalzak stort de gemeente € 2,50 in de clubkas. Inzet en doorzettingsvermogen worden dus beloond: hoe meer zakken er worden gevuld, des te harder rinkelt de kassa. Bovendien is er de voldoening dat je vereniging heeft bijgedragen aan een schoner Valkenswaard.”

Aanmelden

Valkenswaardse sportverenigingen die zich willen inzetten om hun gemeente schoon te maken en schoon te houden, kunnen zich aanmelden voor de Zakkenvullers opruimcampagne. Dat kan op www.valkenswaard.nl/zakkenvullers. Daar staan ook de spelregels voor deelname. De campagne loopt minimaal tot eind 2022.

Ook inwoners die al op eigen houtje zwerfafval inzamelden, of dat willen gaan doen en die daarmee een sportclub willen ‘sponsoren’, kunnen meedoen aan de campagne. Ook zij kunnen hun zwerfafvalzak gaan inleveren en daarbij laten weten aan welke van de deelnemende sportclubs ze de opbrengst willen schenken.

Waarom deze campagne?

Zwerfvuil is een van de grootste maatschappelijke ergernissen. Plastic flesjes, blikjes en andere verpakkingen horen niet thuis in berm of bos maar in de afvalbak. Afval hoort niet in de natuur of op straat maar in de afvalbak. Het doel van de Zakkenvullers opruimcampagne is om Valkenswaard en de omringende natuur vrij van zwerfvuil te maken en te houden.

Sportverenigingen kunnen zich vanaf 3 maart 2022 aanmelden. Ze ontvangen dan inzamelsets waar ze mee aan de slag kunnen. In zo’n pakket zit een rol afvalzakken, een afvalzakhouder, een grijper, handschoenen en een veiligheidshesje. Deelnemende clubs ontvangen ook promotiemateriaal, zoals posters en flyers, om hun leden op te roepen mee te doen.

Aan de Zakkenvullers opruimcampagne kunnen alle sportverenigingen meedoen die gevestigd zijn in de gemeente Valkenswaard en die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Overal binnen de gemeente Valkenswaard mag zwerfafval verzameld worden. Let daarbij goed op het verkeer! Er is één uitzondering: vanwege de veiligheid mag bij 80 km wegen geen zwerfafval geraapt worden, zonder toestemming/medewerking van de gemeente.

Per kwartaal wordt het ingezamelde bedrag overgemaakt op de bankrekening van de vereniging. De Zakkenvullers campagne loopt minimaal tot eind 2022.


NOC*NSF 24 mrt. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: