Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

SV Steenwijkerwold groeit dankzij goede visie

NOC*NSF02 aug. 2021

Voor veel verenigingen in de minder bevolkte delen van ons land is het makkelijker om genoeg leden te vinden om mee te doen aan de zaterdagcompetitie dan de zondag. Ledengroei voor een zaterdag- of zondagclub is uitzonderlijk. Niet voor SV Steenwijkerwold.

De zondagcompetitie zou het in alle opzichten afleggen ten opzichte van de zaterdagcompetitie. Een landelijk beeld. Maar bij sv Steenwijkerwold is dat beeld anders en is er zelfs sprake van groei van het aantal leden. Ongeveer drie jaar geleden heeft SV Steenwijkerwold nieuwe doelen en keuzes gemaakt hoe het de toekomst tegemoet zou willen treden en die blijken heel goed uit te pakken.

Keuzes maken

De eerste keuze was: terug naar de basis. Dat betekent op zoek naar trainers met een clubverleden die of uit Steenwijkerwold, Tuk en omstreken komen en dan pas verder kijken. De tweede keuze was: terugkeren naar de 3de klasse met zondag1 (voor vrouwen1 was die doelstelling al eerder behaald). De derde keuze was het mannen- en vrouwenvoetbal versneld gelijkwaardig maken.

Trots

Dit heeft geresulteerd dat SV Steenwijkerwold in de voetbaljaargang 2021/2022 start met zes senioren herenelftallen en drie senioren dameselftallen en daarnaast twintig jeugdteams en vier 7x7-teams. Het ledenaantal zit rond de 630 en daarmee is SV Steenwijkerwold de tweede club in omvang in Steenwijkerland. Iets waar het bestuur trots op is.

Begin augustus worden de kantine en de sporthal aan Oldemarktseweg verfraaid met enorme geveldoeken die de sfeer en het gevoel van de club weergeven in samenwerking met Bijzonder Druk uit Steenwijk. Dit moet voor de eerste wedstrijden klaar zijn.

Foto: archief René Wiegmink


NOC*NSF 02 aug. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: