Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Prof. Erik Scherder ondersteunt campagne 'Blijf lid van je club'

NOC*NSF16 apr. 2021

Onder het motto 'Blijf lid van je club' start Sportraad Apeldoorn een campagne om niet alleen de Apeldoornse sportclubs een hart onder de riem te steken, maar ook de leden uit te nodigen om hun club te blijven steunen. Zes weken lang zullen korte filmpjes met quotes en korte verhalen worden gedeeld, waarin oproepen worden gedaan om vooral lid te blijven van je club en waarin wordt uitgelegd waarom dat zo belangrijk is.

Eén van de filmpjes voor de campagne is opgenomen met Prof. Erik Scherder. Hij vertelt met passie voor zijn vakgebied over het cruciale belang van sporten en bewegen en over de grote rol van sportverenigingen. "Als er ooit een moment is geweest, een periode, waaruit naar voren komt hoe belangrijk sporten is, dan is het wel deze periode", aldus de hoogleraar neuropsychologie aan de VU Amsterdam.

Wereldwijd zitten

Scherder legt uit dat de wereld al langer met een pandemie kampt: de 'physical inactivity'. Wereldwijd zitten mensen simpelweg veel te veel, met diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten als gevolg. Nu heeft het coronavirus haar intrede gedaan en dit virus treft met name de mensen met een laag immuunsysteem. "En is er dan een relatie tussen die twee pandemieën?", vraagt Scherder aan de kijker. "Het antwoord is volmondig 'ja'. Juist door dat zitten is ons afweersysteem verzwakt."

Wake-up call

Het coronavirus is volgens Scherder dé wake-up call om uit de stoel te komen. Als je sport, bouw je aan je immuunsysteem, versterk je je afweer en verlaag je de risico's op een ernstige coronabesmetting. "Doe het, en doe het nu. Ga sporten. En als je gaat sporten, blijf dan ook sporten!", zo benadrukt de hoogleraar het belang van voldoende beweging en het blijvend lidmaatschap van sportverenigingen.

Bekijk hieronder het volledige filmpje van Scherder:


NOC*NSF 16 apr. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: