Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

WBTR: nieuwe wetgeving voor sportverenigingen

NOC*NSF23 nov. 2020

Op 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. Dat is een belangrijke wet voor alle sportverenigingen en sportbestuurders in Nederland, omdat er dan een wettelijke plicht ontstaat hoe je als bestuur de zaken geregeld moet hebben. Het lijkt nog ver weg, maar het is goed om er op tijd mee aan de slag te gaan. Te beginnen met een webinar op 3 december a.s.

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)is op 10 november jl aangenomen in de Eerste Kamer. De wet zal formeel in werking treden op 1 juli 2021, dus aankomende zomer al. Er zijn veel zaken die sportverenigingen moeten gaan regelen in relatie tot deze wet.  

Waarom is deze wet relevant: 

  • Persoonlijke hoofdelijke aansprakelijkheid van sportbestuurders;
  • Besturen moeten een aantal zaken goed afspreken en regelen omgaande stemrecht, belet, toezicht en financieel bestuur;
  • Vele gemaakte afspraken moeten statutair via de notaris vastgelegd gaan worden.

Wat het precies allemaal gaat betekenen voor sportverenigingen en -bestuurders, daar zullen we de komende maanden nog vaker aandacht aan besteden. Duidelijk is, dat het belangrijk is om je zaken binnen het bestuur in orde te hebben, anders is het vinden van nieuwe bestuursleden nóg moeilijker.

Een eerste uitleg kun je krijgen tijdens het webinar van donderdag 3 december van 16.00-17.00 uur. Alle sportbestuurders zijn van harte uitgenodigd voor deelname aan dit webinar. Aanmelden voor dit webinar kan via deze link.


NOC*NSF 23 nov. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: