Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rabobank en Kampong werken aan gezondste jeugd ter wereld

NOC*NSF20 jul. 2020

De Rabobank en Utrechtse sportvereniging Kampong sluiten een nieuw, meerjarig contract tot 2024. Kampong wordt in deze nieuwe overeenkomst inspiratiecentrum, broedplaats en living lab voor de meest gezonde sportvereniging in Nederland. Op deze manier nemen Rabobank en Kampong gezamenlijk een belangrijke stap in de ambitie om de Nederlandse jeugd in 2040 wereldwijd de gezondste te laten zijn.

Energydrinks, chocoladerepen en broodjes kroket. Het verschil tussen het gezonde bewegen op het sportveld en het ongezonde voedsel in een clubhuis is enorm. Daarom nemen Kampong en Rabobank nu samen hun verantwoordelijkheid door gezonde voeding in het clubhuis te laten winnen. Via het gezamenlijke maatschappelijke project willen beide partijen een voorbeeld zijn voor álle sportverenigingen in Nederland. De doelstelling van het initiatief: gezond leven door beweging én door duurzame en gezonde voeding.

Voortrekkersrol

"De gezonde vereniging past bij de voortrekkersrol die wij graag vervullen’, vertelt Sandra van Loon. Zij is voorzitter van de Federatie SV Kampong. "Het is fijn om een partner als Rabobank te hebben die het initiatief neemt om hier gezamenlijk in op te trekken. Met steun van Rabobank toveren we ons clubhuis om tot een ‘experience centre’ of ‘Living Lab’. Dat biedt een schone, aantrekkelijke en vooral gezonde omgeving aan sporters en publiek. Via een vernieuwde keuken en bar willen we leden en bezoekers van Kampong bekend maken met en inspireren tot nieuwe gezonde en duurzame eetgewoontes. Denk aan voeding van producenten uit de regio. Daardoor is de herkomst ervan bekend en verlagen we de CO2-uitstoot omdat het voedsel minder kilometers hoeft af te leggen. Een inspirerende plek voor andere verenigingen, maar we staan ook open voor studenten die deze plek als onderzoeksplek voor duurzame en gezonde voeding willen gebruiken."

Naast Kampong Hockey is ook Kampong Voetbal erg enthousiast, aldus Frank van Heusden, bestuurslid sponsoring & communicatie. "Veel van onze leden zijn betrokken bij dit thema. Wij gaan dan ook graag samen met hen aan slag om de gezonde en duurzame vereniging vorm te geven."

Kansrijk initiatief

Rabobank levert een actieve bijdrage aan het verbeteren van de welvaart en het welzijn van mensen in de regio Utrecht. Duurzame en gezonde voeding is daarbij één van de speerpunten van de bank. “De Rabobank is groot geworden door food & agri. We helpen organisaties als Kampong graag te verduurzamen door onze kennis en netwerk ter beschikking te stellen’, legt directievoorzitter Rients Schuddebeurs van Rabobank Utrecht uit. De bank heeft al een jarenlange sponsorrelatie met Kampong Hockey en sluit nu ook een samenwerking met Kampong Voetbal.

De samenwerking past in het streven van NOC*NSF en twintig gezondheidsorganisaties om ervoor te zorgen dat Nederland in 2040 de gezondste jeugd van de wereld heeft. “Wij sluiten ons graag aan bij deze ambitie”, onderstreept Schuddebeurs. “Kampong maakt met dit kansrijke initiatief een fantastisch statement. In een stad als Utrecht waar Healthy Urban Living een speerpunt is en de kennis van de universitaire medische centra op loopafstand aanwezig is, kan een club als Kampong een voorbeeld zijn voor velen. De ingrediënten zijn gezonde voeding, korte voedselketens met ingrediënten uit de regio en investeren in de jeugd. Dit samenwerkingsverband is wat ons betreft een overtreffende trap van klassieke sponsoring, zoals geld geven in ruil voor zichtbaarheid. We werken samen aan een duurzamere samenleving."


NOC*NSF 20 jul. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: