Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Topsport en sfeer gaan hand in hand bij HV Quintus

NOC*NSF08 apr. 2020

Elke vereniging waar ze topsport bedrijven, wil hun topsportcultuur graag combineren met een leuke en gezellige sfeer op de club. Idealiter is het een plek waar leden graag naartoe komen en willen blijven, een plek waar mensen vrienden ontmoeten en waar ze leuke activiteiten kunnen doen. Handbalvereniging Quintus heeft al jarenlang een mooie combinatie tussen een topsportcultuur en sfeer.

Zowel de hoogste jeugd- als seniorenelftallen van Quintus spelen structureel op het hoogste niveau in Nederland. Leden van de vereniging blijven graag naar de club toekomen, legt voorzitter Eric van Steekelenburg uit. “De topsport trekt mensen uit de hele regio naar de vereniging, maar de gezelligheid houdt ze hier. We proberen op allerlei manieren de verbindingen met de top- en breedtesport te zoeken. We organiseren van alles voor de jeugd, van clinics tot aan toernooien en van trainingen tot aan kennismakingsavonden. Daarin vervullen de topsportteams altijd een belangrijke rol. Op deze manier proberen we er ook voor te zorgen dat de jeugd naar de wedstrijden van het eerste komt.”

Band met vrijwilligers en supporters

De verbinding met de jeugd is niet het enige waar Quintus de handjes voor uit de mouwen steekt. Ook de band met de vrijwilligers en de supporters is voor de handbalvereniging erg belangrijk. “Voor het thuispubliek spelen is echt fantastisch”, vertelt Britt van Steekelenburg. Zij is de aanvoerster van het eerste elftal van de dames. “Zij maken de sfeer en geven ons extra energie tijdens de wedstrijd. Achteraf proberen wij de supporters en vrijwilligers te bedanken door even de tijd te nemen voor een praatje. We merken dat ze hierdoor vaker terugkomen naar onze wedstrijden en dat is leuk om te zien.”

Ontmoetingsplaats

Het feit dat HV Quintus actief probeert om de binding met de jeugd, de vrijwilligers en de supporters te stimuleren, werpt zijn vruchten af. Het zorgt ervoor dat het op de vereniging inmiddels erg gezellig is. “Het is inmiddels niet alleen de ontmoetingsplaats van het dorp”, vertelt Eric van Steekelenburg dan ook, “maar van de hele regio. Daar zijn we erg trots op!”

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met www.sportplezier.nl


NOC*NSF 08 apr. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: