Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

#helpjeclub door bartegoed te kopen!

NOC*NSF20 apr. 2020

Twelve verzorgt de betaalsystemen van ruim 2500 sportclubs in Nederland. Uit onderzoek van het bedrijf blijkt dat verenigingen door de sluiting tot 1 juni gemiddeld dertig procent minder barinkomsten krijgen. De financiële schade die dit voor de clubs heeft, is opgelopen tot honderd miljoen euro. Daarom bedacht Twelve de actie #helpjeclub.

Uit een steekproef onder zevenhonderd sportverenigingen met een eigen accommodatie en kantine, blijkt dat het gemis van barinkomsten relatief het grootst is voor hockey- en voetbalclubs: zij lopen gemiddeld 35 duizend euro aan inkomsten mis tijdens de sluiting van hun complexen tot 1 juni. Wanneer de jaarlijkse tennistoernooien in juni niet doorgaan, zullen ook de tennisverenigingen nog een extra klap krijgen. Met die toernooien verdienen tennisclubs in één week tijd soms namelijk meer dan een kwart van de jaarlijkse kantine-inkomsten.

Permanente schade

“Uit de gesprekken die wij voeren met clubs door het hele land, blijkt dat de gevolgen van het coronavirus er echt inhakken”, aldus Pieter de Jong, directeur van Twelve. “Ondanks dat de meeste clubs eenmalig recht hebben op 4000 euro van de overheid, blijkt uit deze data dat ze de inkomstenderving onmogelijk op de korte termijn kunnen inhalen. Het is ook nog maar de vraag wat de mogelijkheden zijn voor sportkantines in een 1,5 metereconomie. Dit is permanente schade waarbij sportclubs alle hulp kunnen gebruiken die er is.”

Geld in de clubkas met #helpjeclub

Om sportclubs een helpende hand te bieden, heeft Twelve het initiatief #helpjeclub opgestart. Met deze actie is het voor leden, supporters en iedereen die verder op de club komt mogelijk om bartegoed te kopen, wat ze later weer in de kantine kunnen besteden. Zo krijgen de sportverenigingen in deze moeilijke tijd toch geld in de clubkas, waarmee ze doorlopende rekeningen kunnen betalen of een buffertje kunnen opbouwen.

Om deel te nemen aan #helpjeclub heb je de Cashlessmodule (KNIP app) nodig. Hiermee kun je bartegoed opwaarderen. Als je nog niet over deze module beschikt, dan ontvang je deze kosteloos zolang de actie #helpjeclub loopt. Meer informatie over de Cashlessmodule lees je in deze FAQ.

Meedoen?

Inschrijven voor de actie? Dat kan door het aanmeldformulier in te vullen!


NOC*NSF 20 apr. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: