Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Financiële tegemoetkoming voor sportclubs

NOC*NSF31 mrt. 2020

Sportverenigingen maken zich door de coronacrisis grote zorgen over hun financiële huishouding. Eén van de maatregelen van het kabinet om ondernemers in deze periode te ondersteunen, is het instellen van het Noodloket van het ministerie van Economische Zaken. Ook sportclubs mogen zich hier melden voor een eenmalige tegemoetkoming van vierduizend euro.

Kasper Doesborgh is voorzitter van de Harderwijkse hockeyclub De Mezen. “Na investeringen in onze nieuwe accommodatie hebben wij geen buffer meer”, geeft hij aan. “Het geldpotje is leeg, dus deze crisissituatie is drama. De bankkosten worden opgeschort, maar de andere kosten lopen door, terwijl we de komende maanden heel veel inkomsten missen. Met die vierduizend euro kunnen we het gat in de begroting iets kleiner maken.’’

“Wij weten niet hoe lang dit gaat duren”, vertelt Anton Westenberg, de voorzitter van voetbalvereniging WVF uit Zwolle. “Als het drie weken stilligt zal de financiële impact anders zijn dan na drie maanden. De vierduizend euro zal de financiële aderlating enigszins beperken; dat is belangrijk in deze tijd.”

De Zutphense korfbalvereniging KVZ is sterk afhankelijk van de inkomsten uit de kantine, aldus voorzitter Henk Jan Milius. “We zijn een financieel gezonde vereniging, maar dit is een enorme aderlating. Misschien kunnen we dit opvangen door na 1 juni de familiedag groots op te zetten en nog meer evenementen te organiseren. We kijken bij onze bestuursvergadering naar wat we met de eventuele teruggave van vierduizend euro kunnen doen.”

Aanvragen van tegemoetkoming

Wanneer je als sportvereniging een aanvraag voor de vierduizend euro wil doen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je een KvK-nummer hebben, er moet een fysieke inrichting buiten het eigen huis zijn waar de sportactiviteiten worden uitgevoerd en je moet doorlopende lasten hebben, in plaats van personeelslaten. Als sportclub mag je vervolgens wel zelf bepalen waar je het geld aan besteedt.

De aanvraag voor de tegemoetkoming doe je op deze pagina en zal binnen drie weken worden goedgekeurd en uitbetaald. Je kunt tot en met vrijdag 26 juni 2020 een aanvraag indienen.


NOC*NSF 31 mrt. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: