Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Goed omgaan met dementie, ook in je vereniging

NOC*NSF05 nov. 2019

Ook binnen de sportvereniging komen mensen met dementie om te sporten. En dat is belangrijk voor hen! Hoe kun je als club ervoor zorgen dat je deze mensen zo goed mogelijk opvangt en begeleidt? Door een online training te doen!

De nieuwe campagne van samen dementievriendelijk.nl heet ‘Dementievriendelijk in je buurt’ en is speciaal voor vrienden, familie, buurtgenoten en verenigingsmaatjes van mensen met dementie. In de nieuwe gratis online training 'In je buurt'  leren zij meer steun en hulp te bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Gratis kaartenset mét Vergeet-mij-niet-speldje

Speciaal voor al die mensen die wel iemand met dementie kennen, maar niet goed weten hoe ze goed contact kunnen houden, is er nu de nieuwe online training 'In je buurt'. Leer in vijftien minuten hoe je in je sociale leven met een klein gebaar veel voor iemand met dementie en de mantelzorger kunt betekenen. Training afgerond? Dan kun je in de periode van 28 oktober tot en met 24 november gratis de mooie kaartenset mét Vergeet-mij-niet-speldje bestellen (1 kaartenset per adres)!

Workshop

Daarnaast kunnen verenigingen ook een workshop 'GOED omgaan met dementie in je vereniging' aanvragen. Dan kun je alle betrokken begeleiders en geïnteresseerden samen laten praten over wat je wel en niet moet doen en wat je allemaal tegen kunt komen.

Campagne

De campagne loopt tot en met 24 november 2019. Pak het onderwerp op, combineer het bijvoorbeeld met de algemene ledenvergadering.

Beweeggids

Op allesoversport.nl vind je ook een beweeggids voor ouderen met dementie, dat is een goed hulpmiddel voor trainers en begeleiders.


NOC*NSF 05 nov. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: