Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Voetbal op wandeltempo in Coevorden; Walking Football slaat aan

NOC*NSF19 aug. 2019

Steeds meer sporten creëren een sportaanbod dat ingericht is op de behoeften van de 50-plussers. Walking Football is hier een succesvol voorbeeld van en wint aan populariteit. Ook in Coevorden trappen steeds meer ouderen op wandeltempo tegen een balletje. Zoals bij VV Sweel, dat enthousiast is van de voordelen van Walking Football. “Het is prima voor 60-plussers die actief willen blijven”, weet Remco Koopman.

Walking Football helpt de oudere doelgroep om fit te blijven en sociale contacten op te doen. Want, sport houdt niet op wanneer iemand fysiek niet meer meekan met de reguliere competitie. Al wandelend blijven de ouderen doen waar zij het liefste mee bezig zijn: het beoefenen van hun favoriete sport.

“Het is niet zo flitsend, maar het is wel geweldig om te doen”, stelt Koopman. “Zij willen het spel en de contacten niet kwijt en dan is Walking Football een uitkomst. Ik ben enthousiast geworden en heb aan onze Old Stars gevraagd of dit iets voor hen is.”

Meer clubs

“Niet rennen tijdens het voetbal voelt wel een beetje onnatuurlijk. Er wordt vaak een beetje lacherig over gedaan maar het hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Het is leuk om te doen wel en je wordt er wel degelijk moe van. Old Stars zijn een stuk fitter dan hun leeftijdgenoten.”

Koopman hoopt dan ook dat meer clubs een aanbod creëren voor de oudere doelgroep. “Het zou leuk zijn als ook een paar buurclubs mee willen doen. Want je gaat niet een uur in de auto zitten om ergens een potje te voetballen. Je moet niet twijfelen maar het gewoon doen, dan komen je er vanzelf achter hoe leuk het is.”

Voorzichtig positief

Voorzitter Jaap de Haan van Raptim vindt het ook wel een goed idee. “Wij gaan met onze Old Stars het Walking Football eerst onderling testen. Dan kunnen wij ook een beetje flexibel met de regels omgaan. Wij stappen nu dus nog even niet in een competitie.”

Germanicus wil Walking Football samen met FC Emmen gaan spelen. “Ik hoop dat wij daar komend seizoen mee kunnen beginnen”, stelt bestuurslid Anton Nevels. “Mocht blijken dat er bij onze leden belangstelling voor is, dan staan wij daar uiteraard voor open”, zegt voorzitter Michel Pot.

Secretaris Esther Zwiers van KSC vindt het de moeite waard om Walking Football te onderzoeken. “Als dit regionaal van de grond komt sluiten wij als club zeker aan.” Protos gaat voorlopig door met 45+ voetbal waarmee de club twee jaar geleden startte.

Meer informatie en stappenplan

Wil jouw vereniging aan de slag met het ontwikkelen van sportaanbod voor 50-plussers? Op voorclubs vind je meer informatie en een handig stappenplan om op basis van jouw vraag en situatie het passende aanbod te ontwikkelen. De verwachting is dat de doelgroep van sportende 50-plussers de komende jaren alleen maar blijft groeien. Een goede reden om als club hierbij aan te haken.

Dit artikel is tot stand gekomen met de bijdrage van www.sportzaken.pro.


NOC*NSF 19 aug. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: